O rampă abia construită la Pasajul Berceni din București va fi demolată. Care este motivul și cine va suporta cheltuielile pentru refacere

20 ian. 2023
1670 Afișari
O rampă abia construită la Pasajul Berceni din București va fi demolată. Care este motivul și cine va suporta cheltuielile pentru refacere
O rampă abia construită la Pasajul Berceni din București va fi demolată. Care este motivul și cine va suporta cheltuielile pentru refacere. Sursă foto: Facebook - Irinel Ionel Scriosteanu

Lucrările de la Pasajul Berceni vor fi finalizate în primăvara acestui an. Cu toate că acest pasaj trebuia să fie gata deja, o rampă abia construită a fost demolată pentru a se reconsolida terenul pe care a fost realizată fundația.

Această situație ar putea întârzia și mai mult lucrările.

Se demolează o rampă abia construită la Pasajul Berceni

Pe șantierul pasajului Berceni s-au desfășurat demolări la ordinul șefilor de la Drumuri. În urma unor nereguli ale fundației pe care a fost ridicată rampa dinspre Jilava, constructorul a trebuit să o demoleze. Terenul pe care a fost ridicată construcția nu era suficient de stabil. Reprezentații Companiei de Drumuri au declarat că refacerea rampei se va face pe cheltuiala constructorului, conform Digi 24.

Antreprenorul a prezentat graficul prin care susține că nu vor exista întârzieri în finalizarea lucrărilor și automat deschiderea circulației. Problema nu e de proiectare, ci de execuție. Execuția ar fi trebuit să țină cont de specificul terenului, spune purtătorul de cuvânt CNAIR, Alin Șerbănescu.

Constructorul speră ca munca depusă a doua oară să fie cu noroc. După demolarea în totalitate a rampei, fundația va fi consolidată suplimentar. Astfel, se vor putea continua lucrările conform planului inițial al acestora.

Șoferii intervievați spun că nu-i surprinde nimic. Aceștia sunt nevoiți să treacă prin situații asemănătoare în fiecare zi și să traverseze un drum de 10 minute într-o oră.

Lucrările la Pasajul Berceni ar fi trebuit să se finalizeze încă de anul trecut. Din cauza prețurilor excesive ale materialelor și a termenelor lungi de livrare pentru acestea, construcția va fi gata în primăvara acestui an.

Pasajul are o lungime de 2,5 km, iar lucrările au fost începute în anul 2019. Costurile proiectului ajung la 146 de milioane de lei. Până acum un singur giratoriu suspendat, din cele patru ce vor exista în București, a fost construit – cel de la Domnești.

Pasajul Olteniței respectă planul proiectului, termenul de finalizare fiind tot primăvara anului 2023. Lucrările pentru pasajul din zona Cernica se află în așteptare după ce constructorul italian a fost nevoit să renunțe la coordonarea șantierului.

Cookies