SMART CITY

O profesoară din România, nominalizată la Premiul Nobel pentru Educaţie. Premiul: 1 milion de dolari

Cu aplauze şi lacrimi de emoţie. Aşa a fost primită de elevii săi profesoara de matematică de la Colegiul Traian, din Drobeta-Turnu Severin. La patru luni după ce a aplicat online pentru concursul „Global Teacher Prize”, supranumit şi „Premiul Nobel pentru Educaţie”, profesoara a primit vestea cea mare.

„Am depus aplicația, o aplicație prin care trebuia să îmi demonstrez activitatea didactică, excelenţa de-a lungul timpului”, spune profesoara de matematică, Manuela Prajea, citată de Digi24.

Manuela Prajea lucrează în învăţământ de 25 de ani şi în tot acest timp a obţinut zeci de premii atât în ţară cât şi în străinătate.

Pereţii din biroul doamnei profesor sunt tapetați cu diplome și medalii obținute în ultimii 10 ani. Cea cu care se mândrește cel mai mult este una din 2011, oferită de Statele Unite pentru excelență în educaţie.

În 2013 a primit titlul de „Profesorul anului” din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, pentru merite excepţionale în pregătirea elevilor la matematică şi pentru „Contribuţia adusă la dezvoltarea activităţilor matematice”.

„Am 64 de premii internaționale, 133 de premii naționale și 420 de premii”, completeză profesoara.

Dacă va câştiga premiul de 1 milion de dolari, profesoara spune că îl vad dona liceului pe care îl conduce.

Concursul este organizat de o fundaţie din Emiratele Arabe. Câştigătorul, care va fi anunţat în martie, va primi premiul de la fostul preşedinte american Bill Clinton.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button