O prezentatoare TVR a fost atacată de o haită de câini pe un bulevard din București. Dorina Florea a sunat la 112, dar autoritățile nu au ajutat-o

29 dec. 2022
1908 Afișari
O prezentatoare TVR a fost atacată de o haită de câini pe un bulevard din București. Dorina Florea a sunat la 112, dar autoritățile nu au ajutat-o
O prezentatoare TVR a fost atacată de o haită de câini pe un bulevard din București. Dorina Florea a sunat la 112, dar autoritățile nu au ajutat-o. Imagine simbol: Pixabay

Dorina Florea, prezentatoare la TVR, a fost atacată de o haită de câini în București, pe un bulevard din Sectorul 6. În momentul în care a sunat la 112, autoritățile nu au intervenit și au certat-o la telefon.

Prezentatoare TVR, atacată de o haită de câini pe un bulevard din București

Prin intermediul unei postări pe Facebook, Dorina Florea a povestit cum a fost o greșeală să sune la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, după ce a fost atacată de o haită de câini în București. Nici Poliția Locală, dar nici cei de la ASPA nu au intervenit.

Câinii au apărut din senin, dintr-o zonă defrișată de Primăria Sectorului 6. Aici, animalele și-au găsit adăpost, iar ziua stau ascunse, dar seara și noaptea, ies la atac.

„Până la momentul la care scriu, înțeleg că zeci de reclamații au fost făcute la ASPA și Poliția locală sector 6 și NIMIIIIC. Nu au făcut nimic!! De fapt, au făcut ceva: au devenit experți în a pasa responsabilitățile de la o instituție la alta sau în a găsi scuze:
Nu se ocupă Poliția Locală, ci ASPA!
ASPA: nu avem echipă după ora 20 & Nu e nimeni disponibil astăzi, trimitem echipa mâine”, spune Dorina Florea pe Facebook.

„M-am gândit atunci instant că e cazul să apelez 112!”

Era trecut de ora 20:00, când Dorina stătea pe trotuar și îl aștepta pe soțul său. Din senin, vreo 7 câini au apărut în raza sa vizuală și au început să alerge către ea și să latre agresiv.

„Între mine și acea haită nu erau decât rucsacul – cu care loveam în stânga și în dreapta – și țipetele mele disperate pe care le-a auzit până și soțul de la câțiva metri distanță…”

Era sigură că or să se năpustească pe ea, dar în acel moment un șofer a oprit mașina, brusc, lângă trotuar, a început să claxoneze, a coborât mai apoi în grabă și a reușit să alunge câțiva câini.

„Apoi, a ajuns și soțul meu și au reușit să îi pună pe fugă pe toți. M-am gândit atunci instant că e cazul să apelez 112!”

„Până la urmă, în loc să fiu ajutată, experiența cu apelul la 112 s-a dovedit a fi una neverosimilă!”

În continuare, redăm cele povestite de Dorina Florea:

Am sunat, au răspuns rapid și – printre lacrimi, crize de plâns și respirații tăiate – am reușit să povestesc!
Doamna de la celălalt capăt al firului m-a întrebat dacă am fost mușcată de câini. Am spus că nu! Dar că încă nu îmi dau seama dacă sunt bine…M-a întrebat dacă am nevoie de ajutor medical. Am spus că nu știu, dar am rugat-o să facă ceva, orice, să ne ajute.

Mi-a răspuns apoi isteric că dacă nu am fost mușcată de câini, atunci nu mă poate ajuta și să iau legătura cu cei la Poliția Locală sector 6. I-am spus, printre lacrimi, că abia mai știu cum mă cheamă, cum crede că aș putea să stau să caut un număr de telefon de la Locală… M-a pus în așteptare, apoi un alt domn polițist mi-a spus telefonic același lucru: că nu ne poate ajuta!
A fost momentul în care le-am replicat că vor avea pe conștiință oamenii mușcați sau, Doamne ferește, omorâți de acești câini, dacă nu fac ceva!

Până la urmă, în loc să fiu ajutată, experiența cu apelul la 112 s-a dovedit a fi una neverosimilă!

Am ajuns să fiu certată la telefon de acest domn polițist că nu mă port civilizat și cuviincios pentru că am îndrăznit să ridic vocea. I-am spus să se prezinte, ca să știu măcar cine mă face needucată și necivilizată, când eu abia puteam respira din cauza șocului. A refuzat, mi-a spus cinic: „niciun nume, aici e doar Poliția” și mi-a ÎNCHIS pur și simplu telefonul în nas…

Am sunat apoi la numărul de urgență al celor de la ASPA. A răspuns cineva, mi-a spus că înțelege prin ce trec, că îi pare rău, dar că nu mă poate ajuta.
– Nu există nicio echipă pe care să o trimitem pe teren! Vom încerca mâine dimineață!

Nu că ar fi venit cineva prin zonă, dar în toate reclamațiile făcute până acum, ăsta a fost primul lucru pe care l-am scris (noi și alți oameni) că degeaba vin dimineața sau la prânz, pentru că nu vor găsi picior de câine pe aici…

Prezentatoarea TVR a făcut deja reclamații la Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 6, Poliția Locală Sector 6, ASPA București și STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale). Spune că așteaptă răspunsurile din partea autorităților și, dacă i se va răspunde, le va publica pe toate.

Cookies