O pompă de căldură pentru locuința ta – proiectul care va presupune costuri mai mici la încălzire (P)

17 ian. 2023
103 Afișari
O pompă de căldură pentru locuința ta - proiectul care va presupune costuri mai mici la încălzire (P)
Sursă foto: ventilatiecurecuperarecaldura.ro

Pompele de căldură nu sunt sisteme noi apărute pe piață, dar pe măsură ce ne dăm seama că avem nevoie de alternative, le luăm în considerare cu și mai mult interes. Despre aceste sisteme am auzit cu toții și se pare că în 2023 vor deveni tot mai mult sistemele vedetă. De ce? Pentru că sunt o soluție mai practică privind necesarul de încălzire în rândul consumatorilor casnici. Se pot asocia cu diverse alte sisteme și au un bun randament, încât pe termen lung vor implica costuri mai mici la încălzire.

Dacă în 2023 îți propui achiziția, atunci o pompa de caldura pentru locuinta ta este un plan complex. Descoperă mai multe din rândurile ce urmează!

De ce o pompă de căldură pentru locuința ta

Mai mult decât să fie soluția pentru încălzirea unui spațiu, aceeași pompă avantajează prin modul său de funcționare pentru că poate produce și apă caldă menajeră. Tot acest proces exclude poluarea, pentru că este incomparabil mai eficientă, fără să afecteze în vreun fel mediul înconjurător. Are la bază o resursă regenerabilă, gratuită.

Concret, ce presupune funcționarea acestui tip de pompă? Este cea care captează căldura din aer și o transferă în sistemul de încălzire. Consumă și energie electrică, însă acest consum este infim. Ce este interesant de asemenea se referă la inversarea ciclului său de funcționare, ceea ce o va face mai mult decât utilă pe tot parcursul anului. Așadar, în perioada caldă a anului va răci spațiile. Mai multe despre acestea putem descoperi și în pagina https://ventilatiecurecuperarecaldura.ro/.

Să vedem concret care sunt avantajele alegerii unui astfel de sistem:

Top avantaje

Economii însemnate – asta își dorește toată lumea și asta va obține dacă se bazează pe pompa de căldură. Mai mult decât atât, economiile vor fi și mai însemnate dacă pompa se asociază cu un sistem fotovoltaic spre exemplu, cu sistem de stocare care să permită producerea de energie electrică pe care o consumă pompa.

Investiție în imobil – sistemul este dual, deci va oferi confortul termic necesar în orice perioadă din an. Investiția pe care o face astăzi un proprietar va fi avantajul de mâine, în sensul în care valoarea imobilului sigur crește. Iar în viitorul apropiat se preconizează că tot mai mulți își vor dori să devină independenți de operatorii care le furnizează resurse precum agent termic și nu numai. Pompa de căldură va fi o contribuție extraordinară aici.

Mai sigur – este timpul să ne gândim la cum poluăm și cum luăm toate avantajele din natură fără să ne pese de repercusiuni. Pompa de căldură implică avantaje pentru utilizator, dar fără să fie vreun efect negativ asupra naturii. Nu are nevoie de coș de fum, nu funcționează tradițional, având cazan, arderi care elimină fum și toate riscurile ce se asociază cu acest tablou.

De unde cumperi, cine o montează

Au început să apară din ce în ce mai multe oferte în ceea ce privește proiectele de montare ale pompelor de căldură. Pentru cei interesați de sisteme de tubulatura si accesorii pentru ventilatie și de pompe de căldură un furnizor este răspunsul: Altecovent.

La clasa pompelor de căldură are în ofertă pe cele aer-apă, de marcă Hajdu. Ce este particular acestor tipuri de pompe, în mod special, se referă la sistemul HVAC, adică folosirea aerului exterior pentru răcire și încălzire. În acest caz nu sunt necesare autorizații pentru montaj. De asemenea din rândul avantajelor merită poate să amintim despre dimensiunile sale compacte și nu numai.

Desigur, nu oricine știe și poate să monteze o astfel de pompă de căldură. Pompele aer-apă au însă un montaj simplu. Nu implică foraje și în plus:

  • Pot fi instalate în spații diverse, fie că vorbim despre vile sau apartamente generoase ca suprafață. Soluția este, deci, una versatilă. De asemenea, pot fi la fel de bine instalate pentru exploatare casnică, cât și pentru consumatori industriali și comerciali – în instituții, spații publice, sedii de firma etc.
  • Sistemul încălzește și mai mult decât atât asigură confort și echilibru termic, în sensul în care iernile sunt confortabile. Spre exemplu, în cazul căldurii ce se emană dintr-o centrală termică ce funcționează pe gaz aerul încălzit este și uscat în același timp. Însă căldură emanată de la funcționarea unei pompe de căldură este una cu nivel optim de umiditate.

De la Altecovent aflăm despre aceste pompe, dar le avem și la dispoziție. Echipa este bine pregătită și răspunde solicitărilor, astfel încât doritorii să aibă soluții la îndemână. Pot alege de aici implicit boilerul cu pompă de căldură. Dacă planul se extinde și la montarea unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură, tot aici sunt cele necesare – atât echipamentele, cât și personalul autorizat și priceput care să vă ofere consiliere, oferte personalizate implicit la montaj.

Este aceasta o soluție minune?

Nu mai vorbim despre speculații când amintim despre criza energetică. De asemenea, criza facturilor uriașe este o realitate, din păcate. Iată de ce cerințele în privința pompelor de căldură s-au triplat. Acestea sunt alternative bune pentru orice sistem convențional de încălzire. Un singur inconvenient este însă legat de faptul că până la economiile însemnate pe care utilizatorul le va face, acesta trebuie să cheltuie ceva resurse. Adică achiziția inițială și tot proiectul dus la bun sfârșit implică costuri deloc de neglijat.

Concret, realist, specialiștii spun despre pompele de căldură că pot fi responsabile de economii de până la 30% în cazul caselor tradițional construite. Însă la cele de clasa moderne, realizate după standarde de eficiență energetică, la casele pasive facturile pot fi într-adevăr cu până la 90% mai mici – când vorbim de utilizarea pompei de căldură, comparativ cu alte sisteme.

Dacă luăm exemplul celor de peste hotare ne dăm seama că suntem în urmă cu măsurile. În Europa și nu numai sunt tot felul de programare menite să încurajeze și să deconteze cetățenilor parte din investiția făcută pentru montarea unei pompe de căldură.

Pentru cei interesați de această soluție echipa Altecovent este la un click distanță – ventilatiecurecuperarecaldura.ro.

Contact: [email protected]

Cookies