O pilulă eficientă împotriva cancerului, pe piaţă în câţiva ani

de:
30 oct. 2010
0 afișări
O pilulă eficientă împotriva cancerului, pe piaţă în câţiva ani

Cercetătorii britanici de la Kings College London susţin că se află la o distanţă de doar câţiva ani de lansarea pe piaţă a primei pilule care va putea să distrugă cancerul, după ce au descoperit câteva deficienţe în structura ADN-ului celulelor care cauzează această maladie, potrivit Mediafax.

Oamenii de ştiinţă au descoperit o mutaţie, prezentă în anumite celule canceroase, care i-a condus la concluzia că aceste celule nu pot să îşi repare propria structură genetică „avariată”.

Cercetătorii britanici consideră că pot exploata acest „călcâi al lui Ahile”, folosind medicamente utilizate în cadrul terapiilor genice, administrate sub forma unor pilule sau injecţii, cu scopul de a ataca ADN-ul celulelor canceroase.

În prezent, cercetătorii de la Breakthrough Breast Cancer Research Centre din Londra testează deja un anumit medicament, care atacă celulele canceroase, speculând incapacitatea acestora de a-şi repara propria structură genetică avariată. Noul medicament, care nu prezintă efecte secundare, inhibă capacitatea celulelor de a se repara şi regenera pe cale naturală atunci când apar anumite „defecte” în codul lor genetic.

Cookies