O piedică în calea comunicării: în doar trei minute, premierul Ludovic Orban și-a ridicat masca pe nas de 8 ori! De ce nu recomand

23 nov. 2020
96 Afișari
O piedică în calea comunicării: în doar trei minute, premierul Ludovic Orban și-a ridicat masca pe nas de 8 ori! De ce nu recomand
Premierul Ludovic Orban prezinta Programul de Guvernare al PNL, masca ii face probleme

Precizare: nu este un articol cu direcție politică. Nu este despre politic. E doar o observație. E despre masca noastră cea de toate zilele și, mai ales, despre cum se poartă ea corect că să fie și eficientă. În mod normal, de sus și până jos, de la vlădică la opincă, de la premierul Ludovic Orban și până la cerșetorul de la Universitate, cu toții ar trebui să purtăm masca așa cum trebuie. Adică, și pe nas, și pe gură. Bine potrivită după urechi, trainic fixată pe șaua nasului. Unora le iese, cei mai mulți pot. Despre excepții, citiți și vedeți mai jos. Opt poze pentru eternitate și o singură concluzie: Așa Nu!

Fuga în Re minor, fuga unei măști de omul ei

 Premierul Ludovic Orban a prezentat Programul de Guvernare al PNL
Premierul Ludovic Orban a prezentat Programul de Guvernare al PNL

Când întâlnești un om care încearcă să-ți spună ceva, te uiți la el și te concentrezi pe ceea ce spune. Comunicator-Receptor, o lecție despre eficiență și reușita comunicării care se învață la școală. De curând, un om care nu este chiar orice om, din simplul motiv că este chiar Premierul țării, a transmis poporului Programul de guvernare al PNL.

Putea să o facă prin culori, muzică, gesturi, semne sau semnale. A ales să comunice însă prin cuvinte, pentru că la început a fost Cuvântul. Am privit totul la televizor, că e pandemie și lansarea programului a fost transmisă pe toate posturile de televiziune, cu un uriaș video wall, cu lumini profi, cu tot tacâmul. Am fost atentă la ceea ce spune Ludovic Orban până când glandele sebacee au început în mod fățiș să întrerupă comunicarea dintre mine R (de la receptor) și Premier (C de la comunicator). Cum s-a întâmplat? Cum se întâmplă de obicei.

Ludovic Orban duce mina la masca si o ridica pe nas
Masca o ia la vale, coafura rezista!

Cind vorbeste, Comunicatorul Premier duce mâna la mască des, foarte des, din ce în ce mai des. O repotrivește. O ridică. Evident, îl deranjează. E ca și cum, poartă ceva străin de entitatea lui. Face așa tot timpul când iese la declarații, în conferințe de presă, oricând și oriunde.

Își strânge trei degețele și țop, pac, o ridică pe nas. Nasul e îndărătnic și măricel, transpiră, pentru că la nivelul său se află mici glande exocrine microscopice. Ele elaborează un produs gras numit sebum. Sebum pe nas, plus respirație caldă în cele trei straturi de protecție, egal derdeluș pentru mască. Stă ea cât stă și ascultă care-i treaba cu programul de guvernare, cum vom avea până în anul 2024 aproape 1000 de kilometri de autostradă, adică dublu față de cât avem acum: 900, cu tot cu ce-a făcut Ceaușescu. Stă, stă masca și, deodată, când condițiile sunt propice, începe s-o ia la vale.

Premierul Ludovic Orban duce din nou mina la masca
Masca o ia again la vale, fix pe cauza nationala!

Și se tot duce pe pista de bob, prinde-o dacă poți! Atunci, Premierul, instinctiv, intervine și o pune la loc cu mâna. În timp ce atenția mea de Receptor se duce spre Gest, în loc să se concentreze pe Program. Rezultă opt mișcări în trei minute, priviți.

premierul orban isi aranjeaza masca pe nas
Opriti masca! A fugit, din nou, de pe nas!

În spatele fiecărui bărbat de stat se află o echipă de comunicare puternică. Ea nu vede că premierul nu știe să își fixeze masca temeinic, prin acea delicată sârmuliță, gândită să încorseteze orice nas, cât ar fi el de nărăvaș și de dat cu sebum?

Premierul- Orban- duce- mina- la-masca
Iarasi, aceeasi masca neascultatoare fuge de omul ei!

Echipa de ce nu vorbește cu Premierul, de ce nu-l corectează, că doar dumnealui trebuie să fie un model și un exemplu pentru noi toți…

Ludovic Orban duce mina la masca si o ridica pe nas
Masca este prinsa din nou de omul ei, chiar inainte de a ajunge sub barbie!

Noaptea și ziua, toate măștile arată la fel, dar știi într-adevăr ce porți?

Calitatea produsului, materialele din care sunt confecționate, mărimea lor, fac diferența. Ele ne protejează împotriva transmiterii virusurilor. Este important să știm și cum să purtăm corect masca, să fie acoperită atât gura, cât și nasul, cu partea colorată la exterior pentru că măștile sunt precum un scut pentru organism și limitează transmiterea infecțiilor.

Masca de protecție acoperă eficient nasul și gura având o bridă cu care se fixează după urechi. Prin purtarea unei măști de protecție prevenim și limităm transmiterea germenilor produși de anumite virusuri gripale, inclusiv Covid 19. Astfel îi protejezi pe cei din jur, dar în acest fel te protejezi și pe tine.

Cookies