O piață din Sectorul 5 este nefuncțională. A devenit depozit ilegal

18 dec. 2020
78 Afișari
O piață din Sectorul 5 este nefuncțională. A devenit depozit ilegal
Piata Matache s-a mutat in aer liber

În urma unei vizite pe teren, primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone POPESCU, a aflat că Piața Agroalimentară Ferentari este nefuncțională, în sensul că, în loc să fie amenajată astfel încât producătorii să își poată vinde marfa, iar cetățenii din sector să poată cumpăra fructe și legume, spațiul a fost transformat într-un depozit, potrivit unui anunț făcut pe pagina de Facebook a Primăriei.

În anunțul făcut pe pagina de Facebook a primăriei, aflăm că în Piața Ferentari au fost găsite mii de perechi de încălțăminte, mingii, trotinete electrice, cărți pentru copii, diverse jucării, pungi de cadouri, steaguri, ornamente de sărbători, medalii, mânuși de box, dezinfectanți, produse de igienă, detergenți, tricouri inscripționate, penare, geci de iarnă, topuri de hârtie, brelocuri, umbrele, baloane, șepci, pistoale de jucărie, puști cu bile, depozitate de ani de zile și aflate sunt într-o stare avansată de degradare.

Pe lângă acestea, au mai fost identificate bunuri care nu pot fi cuantificate, precum: licențe OFFICE CD, elemente de recuzită (costume, rochii, căciuli, curele, mărgele, plase camuflaj etc.), dar și recuzită de armată (caschete, pantaloni și vestoane, bidoane de apă etc.), globuri, șabloane hârtie fulgi de nea, roll-up-uri, flori decorative, figurine de Crăciun (berbec, miel, vacă, cămilă, magi, Iosif, Fecioara Maria) etc.

Toate bunurile au fost achiziționate de Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”, iar hârtia, detergenții și papetăria de către societatea Economat Sector 5 SRL. Din informațiile pe care le are primarul Sectorului 5, fostul edil nu era la curent cu achizițiile făcute de foștii directori, aceștia folosindu-se de funcțiile pe care le ocupau pentru a obține diverse bunuri.

Piedone a dispus inventarierea tuturor bunurilor aflate în Piața Ferentari, care au fost evaluate de Direcția de Control din cadrul Primăriei la 2.419.414 lei (493.000 euro). O mare parte din bunurile găsite în Piața Ferentari din contabilitatea Centrului Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” figurează că au fost distribuite în proiecte culturale ce au avut loc pe raza Sectorului 5, în ciuda faptului că ele se află încă fizic depozitate în piață. În contabilitatea Centrului Cultural mai există bunuri cu o valoare de doar 279.984 lei.

În perioada imediat următoare se va face o analiză referitoare la bunurile găsite în Piața Ferentari și se va decide care va fi destinația acestora, pentru a putea elibera spațiul pieței, întrucât edilul vrea să redeschidă piața pentru producători și cetățenii din Sectorul 5. De asemenea, Corpul de Control al Primarului va sesiza organele competente, pentru a verifica dacă banii publici au fost cheltuiți legal sau nu.

Cookies