O petiție pentru protejarea pădurii Băneasa a fost lansată de Grupul de Inițiativă Civică Greenfield. „Cerem primarului general să inițieze întâlniri cu toate părțile interesate”

05 mai 2023
647 Afișari
O petiție pentru protejarea pădurii Băneasa a fost lansată de Grupul de Inițiativă Civică Greenfield. „Cerem primarului general să inițieze întâlniri cu toate părțile interesate”
O petiție pentru protejarea pădurii Băneasa a fost lansată de Grupul de Inițiativă Civică Greenfield. „Cerem primarului general să inițieze întâlniri cu toate părțile interesate” | Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Grupul de Inițiativă Civică Greenfield cere primarului Nicușor Dan inițierea unor întâlniri și dezbateri pentru găsirea unei soluții în ceea ce privește accesul oamenilor către acest cartier. Locuitorii Greenfield doresc vor să se asigure că soluțiile găsite nu vor afecta Pădurea Băneasa.

Grupul de Inițiativă Civică Greenfield cere dezbateri pe tema accesului în cartierul din Băneasa

Mariana Ivan, reprezentat al Organizației pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR), a anunțat lansarea unei petiții prin intermediul căreia se cere un dialog cu primarul general, Nicușor Dan.

Grupul de Iniţiativă Civică Greenfield dorește organizarea unei întâlniri între edilul Capitalei și părțile interesate de măsurile pentru asigurarea accesului în cartierul din Băneasa.

Am lansat o petiție prin care cer dialog și transparență pe subiectul accesului în cartierul Greenfield. Sunt convins că există soluții care să permită traversarea pădurii și care să protejeze fauna și pădurea. Consider că exista exemple de bună practică, dar lucrurile trebuie discutate împreună cu experții de mediu, împreună cu toate părțile interesate. a declarat Mariana Ivan.

Te-ar mai putea interesa și: 

Bucureștenii sunt invitați să semneze petiția online

În cadrul petiției lansate, Grupul de Inițiativă Civică informează că susține dezvoltarea cartierului, astfel încât nevoile oamenilor să fie îndeplinite. Cu toate astea, doresc ca măsurile ce vor fi luate să nu afecteze mediul înconjurător și calitatea vieții oamenilor.

Susținem dezvoltarea cartierului Greenfield în acord cu nevoile comunității și înțelegem dorința de profit a dezvoltatorilor imobiliari, dar în niciun caz nu putem susține măsuri ce pot afecta calitatea vieții sau a mediului!

De asemenea, este menționat și faptul că, în lipsa unor variante alternative oferite de administrațiile publice, Oamenii sunt nevoiți să se deplaseze cu mașinile personale pentru a ajunge în locuri necesare, precum:

  • Muncă,
  • Școală,
  • Grădiniță,
  • Piață,
  • Doctor.

Persoanele ce doresc să semneze această petiție online pot accesa ACEST link.

Cookies