O personalitate din București i-ar putea lua locul lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației, după demisia din funcția de ministru

30 sept. 2022
128 Afișari
O personalitate din București i-ar putea lua locul lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației, după demisia din funcția de ministru

Sorin Costreie, consilier de stat la guvern și fost prorector la Universității București, este una dintre variantele luate în calcul pentru postul de ministru al Educației, au declarat pentru G4Media surse politice.

Costreie este conferenţiar la Facultatea de Filosofie a Universității București. El a fost prorector al Universității București, iar în perioada 2016-2017 a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Educației.

Sorin Costreie a devenit consilier de stat la guvern în mandatul de premier al lui Ludovic Orban, fiind păstrat apoi de Florin Cîțu și Nicolae Ciucă.

O altă variantă este Ligia Deca, consilieră la Administrația Prezidențială și omul de încredere al președintelui Klaus Iohannis în domeniul educației, mai scrie publicația.

Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia joi seară, în urma scandalului public declanșat de informația că fostul ministru al Educației și-a însușit un curs universitar în 2016, investigație realizată de jurnalistul Emilia Șercan.

Sebastian Burduja, ministrul PNL al Digitalizării, va asigura interimatul la Ministerul Educației, după demisia lui Sorin Cîmpeanu, a confirmat, vineri dimineață, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Vă mai recomandăm și:

Cookies