O pereche de porci mistreți a ieșit la plimbare pe Aleea Privighetorilor. Bucureșteni în dilemă: Le facem poze și ne bucurăm de faună sau alertăm autoritățile?

11 iul. 2023
890 Afișari
O pereche de porci mistreți a ieșit la plimbare pe Aleea Privighetorilor. Bucureșteni în dilemă: Le facem poze și ne bucurăm de faună sau alertăm autoritățile?
O pereche de porci mistreți a ieșit la plimbare pe Aleea Privighetorilor. Bucureșteni în dilemă: Le facem poze și ne bucurăm de faună sau alertăm autoritățile?. Sursa foto: Facebook/ Info Trafic București și Ilfov

Doi porci mistreți au fost văzuți noaptea trecută pe Aleea Privighetorilor din Sectorul 1 al Capitalei. E interesant că mai există faună în București, nu? Totuși, există și persoane cărora le e frică de animale și încearcă să le evite.

„E casa lor, noi suntem intruși”

O pereche de porci mistreți a fost observată seara trecută ieșind din pădure, pe Aleea Privighetorilor din București.

Este un lucru minunat că în unele zone ale Capitalei încă mai există faună. Mai multe animale și-au creat adăposturi în Pădurea Băneasa, iar, printre ele, se numără și porcii mistreți.

Unora le este frică de porcii mistreți, deși, aceștia sunt inofensivi dacă nu sunt băgați în seamă. Potrivit Libertatea.ro, în general, mistrețul nu atacă omul, decât atunci când se afla la strâmtoare, încolțit și rănit, iar omul se află în nemijlocita sa apropiere.

Imaginea a fost realizată de către un bucureștean și, ulterior, publicată pe pagina de Facebook „Info Trafic București și Ilfov”, unde a fost văzută de sute de internauți. Mai mulți dintre aceștia și-au dat cu părerea în legătură cu porcii mistreți. Unii au ironizat situația, alții au apreciat prezența animalelor pe străzile din Capitală.

Câteva dintre comentarii

  • „Hai mai la periferie că-i liniște” – they said” – F. A.
  • „Dacă nu postai, le salvai viața.” – A. D.
  • „Vor să ajungă la aeroport, așteaptă 783 la statie!” – A. B.
  • „Au ieșit de la Nostalgia” – A. B.
  • „E casa lor … noi suntem intruși… Cine își face casă în pădure, știe că acolo trăiesc și alte vietăți…” – S. D.

Un căprior a fost grav rănit în urma unui accident rutier pe Aleea Privighetorilor

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, un căprior a fost rănit în urma unui accident rutier ce a avut loc pe Aleea Privighetorilor din București.

Luni, 19 iunie 2023, în jurul orei prânzului, un accident rutier a avut loc pe Aleea Privighetorilor din Sectorul 1 al Capitalei, pe sensul spre Erou Iancu Nicolae, după cum a povestit un membru al paginii de Facebook „Info Trafic București și Ilfov”.

În urma accidentului, un căprior a fost grav rănit. Polițiștii locali din Sectorul 1 au transportat animăluțul la Fundația „Visul Luanei”, unde a avut parte de tratamentul necesar pentru o recuperare rapidă și corespunzătoare.

Polițiștii au spus și că animalul prezenta leziuni destul de grave atunci când a fost găsit.

Autoritățile le-au atras atenția șoferilor care circulă prin zona Pădurii Băneasa, spunându-le să reducă viteza și să circule cu atenție sporită.

De asemenea, bucureștenii care găsesc animale rănite în Sectorul 1, pot apela numărul de telefon 021.490.40.07., destinat Poliției Animalelor din Sectorul 1.

Citește mai multe AICI.

Te-ar putea interesa și:

Cookies