FIT CITY

O parte dintre părinții bebelușilor bolnavi vor să dea statul în judecată

UPDATE: Cei doi experti internationali de la Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor, care vor ajuta la investigarea situatiei copiilor imbolnaviti in Arges, ajung joi in Bucuresti, a anuntat ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, potrivit Mediafax.

Furioşi pe faptul că statul a fost incapabil să depisteze bacteria care stă la baza îmbolnăvirii copiilor lor, mai mulţi părinţi intenţionează să dea în judecată statul. Anunţul a fost făcut de bunicul celui de-al treilea copil care a murit, Alexandru Anghel, care a precizat că părinţii se vor constitui într-o asociaţie.

„Vreau să îmi spună cineva ce s-a întâmplat cu nepoţica mea. Asta e singura dorinţă pe care o am momentan. Dar, cineva trebuie să şi răspundă pentru ce ni s-a întâmplat. O să ne constituim şi cu celelalte familii într-o asociaţie şi o să dăm în judecată instituţiile care nu şi-au făcut treaba”, a declarat Alexandru Anghel. Ministrul Sănătăţii: „Tratăm complicaţii ale unei boli ale cărei cauze le bănuim” Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat miercuri seară, la TVR, că au fost parcurse toate etapele standard ale unei anchete în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic, însă nu a fost descoperit „agentul etiologic”, ci acesta este doar „„bănuit”. „În acest moment tratăm consecinţe, tratăm complicaţii ale unei boli ale cărei cauze le bănuim, dar nu le-am putut dovedi prin anchetele epidemiologice, prin investigaţii în tentativa de stabili un diagnostic etiologic, deci a cauzei care a produs îmbolnăvirea. S-au parcurs toate etapele standard ale unei astfel de anchete, dar iată nu avem agentul etiologic, îl bănuim deoarece ştim că această boală este consecinţa agentului care a fost prezentat”, a afirmat ministrul, conform adevarul.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button