ARHIVA B365

O parte din MITA din dosarul lui Oprescu a ajuns la o jurnalistă

De asemenea, potrivit acelorași surse, banii ar fi fost recuperați, informează Agerpres.ro.

Jurnalistul Robert Turcescu susține că jurnalistul despre care se face vorbire în dosarul lui Oprea instrumentat de DNA este o apropiată a lui Sorin Oprescu.

„Pe surse, aflu ca fosta jurnalista din dosarul Oprescu este Maria Nadina Rus. Care e totuna cu Nadina Nedelea (maritata Rus)”, a scris Robert Turcescu.

Nadina Nedelea este consiliera de imagine a lui Sorin Oprescu. 

Citește și EXCLUSIV: Care sunt contractele din care își lua Sorin Oprescu MITA. Un ales PSD, între mituitori 

Jurnalistul Stelian Negrea susține că e vorba de 3000 de euro, care au fost dati unei jurnaliste de la Antena 3. 

„Inversunarea angajatilor de la Antena 3 in a-l apara pe Sorin Oprescu trebuie privita si dintr-o perspectiva materiala. Din cei 25.000 de Euro gasiti asupra lui Sorin Oprescu de catre procurorii DNA o suma de 3000 de euro au fost dati unei jurnaliste de la Antena 3, mi-a soptit o sursa din trustul Intact. Partea buna e ca banii au fost recuperati. Cine credeti ca este aceasta jurnalista?”, a scris Negrea pe Facebook.

Procurorii  au efectuat percheziții la Primăria Capitalei, Administrația Cimitirelor și Centrul Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, în dosarul în care a fost reținut Sorin Oprescu. De asemenea, anchetatorii fac percheziții și la domiciliul altor persoane.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de Combatere a Corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2013 — 2015. În cursul zilei de 6 septembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații, situate în municipiul București și județele Bacău, Călărași și Ilfov, din care 3 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA postat duminică pe site-ul instituției.

Procurorii DNA l-au reținut pe Sorin Oprescu, primarul municipiului București, pentru luare de mită. El va fi prezentat, duminică, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button