O organizaţie pentru protecţia animalelor din SUA: Am vrut să vă ajutăm, dar am fost trimişi acasă

de:
21 oct. 2013
0 Afișari
O organizaţie pentru protecţia animalelor din SUA: Am vrut să vă ajutăm, dar am fost trimişi acasă

Humane Society International este o organizatie cu sediul central in Statele Unite care promoveaza rezolvarea problemelor legate de cainii vagabonzi prin solutii precum sterilizarea si responsabilizarea stapanilor de animale.

Reprezentantii asociatiei s-au plans, intr-un comunicat Ziare.com, ca, acum zece ani, o delegatie a Humane Society International a venit in Romania. HSI dorea sa pregateasca doctori veterinari romani in gestionarea cainilor fara stapan prin programe de sterilizare in masa.

Odata ajunsi in Bucuresti insa, reprezentantii organizatiei s-au lovit de campania primarului Traian Basescu de eutanasiere a cainilor. Astfel, autoritatile locale au considerat ca serviciile lor ar fi inutile si i-au trimis acasa.

„Personalul de la Humane Society International a venit de mai multe ori in Bucuresti pentru a discuta problema cainilor comunitari cu autoritatile romane. Acum zece ani, am fost invitati sa oferim consultanta in ceea ce priveste sterilizarea in masa a cainilor, dar atunci cand personalul nostru a ajuns acolo am fost pusi in fata unui nou set de oficiali proaspat alesi care au fost ostili solutiei de sterilizare.

Acesti oficiali au spus ca nu au nevoie de serviciile oferite de noi si ne-au trimis acasa. La intoarcere, personalul nostru a raportat ca animalele de pe strazile din capitala Romaniei sunt la fel de blande sau de prietenoase precum oricare alt caine fara stapan din lume”, au declarat reprezentantii organizatiei pentru Ziare.com.

Cainii din adaposturi asteapta sa vina sa ii ia cineva. Unii au noroc, altii nu – Fotoreportaj

Humane Society International le-a trimis in luna septembrie 2013 o scrisoare lui Traian Basescu si una lui Sorin Oprescu in care le cerea sa reconsidere decizia de eutanasiere si sa construiasca in loc o strategie bazata pe sterilizarea tuturor animalelor, cu sau fara stapan.

„Am tot propus guvernelor si administratiilor locale din toata lumea sa recurga la programe sistematice si sustinute de gestionare umana a cainilor incepand cu sterilizarea si vaccinarea animalelor de pe strazi. In acelasi timp, posesorii de caini trebuie sa aplice exact acelasi tratament pentru animalele lor”, sustin cei de la HSI.

Cookies