O, nu! Din „femeie” a mai rămas doar (pardon) „vulva”. Cum s-a întâmplat una ca asta

20 apr. 2021
160 Afișari
O, nu! Din „femeie” a mai rămas doar (pardon) „vulva”. Cum s-a întâmplat una ca asta

În data de 16 aprilie, SOS Homophobie a postat un mesaj pe pagina de Facebook. Asociația a explicat că și-a unit forțele cu „Elodia Bulgarini, studentă la medicină, pentru a efectua un sondaj”, ca parte a lucrării sale finale pe tema: « Provocările monitorizării ginecologice a femeilor care au relații sexuale cu femei ». Dar asociația SOS Homophobie a preluat întrebarea și a reformulat-o, prin înlocuirea cuvântului „femeie” cu „oameni care au (sau au avut) vulvă și au relații sexuale cu oameni care au vulvă”, potrivit SmartRadio.ro.

Bineînțeles că utilizatorii au început să critice eliminarea cuvantului: „Nu mai avem dreptul să folosim cuvântul „femeie”? Ar fi asta „transfobic” și nu suficient de inclusiv? Nu, pentru că este în mare parte exclusivist, sexist și misogin, SOS Homophobie”.

„Mai misogin și lesbofob de atât, nu există”, a scris o altă persoană.

„Așa vorbim despre lesbiene la SOS Homophobie? Îmi pare rău, dar asta mă îngrozește”, scrie un alt internaut.

Asociația a folosit de câteva ori expresia „oameni care au (sau au avut) vulvă”. SOS Homophobie a reamintit obiectivul sondajului, acela de a defini modurile de îmbunătățire a monitorizării ginecologice pentru oamenii pe care refuză să îi numească „femei”, potrivit SmartRadio.ro.

Prima întrebare care apare în momentul în care deschizi chestionarul, întărește principiul, întrebând dacă ai sau ai avut vulvă. Apoi, trebuie să menționezi perioada și să specifici dacă ești femeie, bărbat sau non-binar.

Cu toate acestea, este clar că postarea Asociației SOS Homophobie a creat o polemică aprinsă pe rețelele de socializare și a indignat mulți utilizatori care au observat un comportament în totală contradicție cu principiile care ar fi trebuit apărate de asociație.

Cookies