O nouă tranşă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) ajunge duminică în România. Ultima tranșă neconsumată, trimisă în Moldova

18 apr. 2021
74 afișări
O nouă tranşă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) ajunge duminică în România. Ultima tranșă neconsumată, trimisă în Moldova

O nouă tranşă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) soseşte duminică în România, informează Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, după ce sâmbătă România a livrat peste 120.000 de astfel de doze către Republica Moldova, după ce în România nu au fost folosite.

Conform unui comunicat de presă, este vorba despre 139.200 doze de vaccin Vaxzevria (Astrazeneca), care vor ajunge la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Peste un milion de doze de Astrazeneca primite de România

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 1.378.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 449.611 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Cookies