O nouă tranșă de vaccin Pfizer sosește mâine în România

18 iul. 2021
114 Afișari
O nouă tranșă de vaccin Pfizer sosește mâine în România
O nouă tranșă de vaccin Pfizer sosește mâine în România. Sursă foto: CNCAV

O nouă tranșă de vaccin produs de compania Pfizer - BioNTech sosește mâine în România. 662.220 de doze sosesc luni în țară.

O nouă tranșă de vaccin Pfizer sosește mâine în România. Vaccinurile sunt livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroportul Otopeni.

O nouă tranșă de vaccin Pfizer sosește mâine în România

662.220 de doze de vaccin produse de compania Pfizer – BioNTech, urmează să fie aduse luni în țară, potrivit informațiilor oficiale transmise de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID19 (CNCAV).

Transportul către centrul de stocare este asigurat chiar de firma care produce serul, inclusiv pe cale terestră. Dozele de vaccin sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Recomandăm și: România mai are timp să se pregătească pentru varianta Delta. Andrei Baciu: Mai sunt câteva săptămâni

Dozele de vaccin împotriva COVID-19 urmează să fie depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva coronavirusului din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, România a recepționat 16.596.629 doze de vaccin produse de compania Pfizer – BioNTech, iar 7.269.098 au fost utilizate pentru imunizarea populației.

Imunizarea populației

Ultima tranșă de vaccin a sosit în România în data de 14 iulie. Mai exact, 112.800 doze de vaccin Moderna au ajuns în țară și au fost stocate în depozitul Companiei Nationale “Unifarm” SA.

Recomandăm și: Românii s-au întors mai devreme din Grecia pentru a evita carantina. Țara a intrat în zona galbenă

Transportul a fost asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin Moderna au fost aduse în București pe cale terestră.

Până în acest moment, 1.479.600 de doze de vaccin produs de compania Moderna au fost recepționate, iar 722.188 au fost deja utilizate pentru vaccinarea populației din România, potrivit informațiilot oficiale transmise de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID19 (CNCAV).

Cookies