O nouă tranșă de vaccin Pfizer sosește în România. Câte doze se distribuie în București

15 mart. 2021
61 Afișari
O nouă tranșă de vaccin Pfizer sosește în România. Câte doze se distribuie în București

Astăzi, 15 martie, sosește în România o nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech care constă în 224.640 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

O nouă tranșă de vaccin Pfizer sosește în România

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile produse de compania Pfizer/BioNTech sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, potrivit informațiilor oficiale transmise de CNCAV – Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Câte doze se distribuie în București

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele
fiind distribuite după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București: 63.180 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 26.910 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 29.250 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 25.740 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 29.250 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 25.740 doze.
224.640 doze Pfizer BioNTech sosesc astăzi,15 martie, în țară. Sursă foto: Facebook/ RO Vaccinare

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Începe etapa a lll-a de vaccinare anti-COVID în România

Luni, 15 martie, începe etapa a lll-a de vaccinare, destinată populaţiei generale, primii care se pot vaccina fiind cei din localităţile în care rata de infectare este peste 4,5 la mia de locuitori.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, în dimineaţa zilei de 15 martie, începând cu ora 09:00, se vor deschide succesiv listele de aşteptare pe judeţe, în conformitate cu următorul program:

9:00-11:00 Centre de vaccinare din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna.

11:00-13:00 Centre de vaccinare din judeţele Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova.

13:00-15:00 Centre de vaccinare din judeţele Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov şi Municipiul Bucureşti.

Cookies