O nouă tranșă de vaccin Moderna ajunge miercuri în România. Câți români s-au imunizat deja cu acest ser

28 apr. 2021
41 afișări
O nouă tranșă de vaccin Moderna ajunge miercuri în România. Câți români s-au imunizat deja cu acest ser

87.600 de doze de vaccin anti-Covid Moderna ajung mâine în România, pe cale terestră, a anunțat Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva Covid-19 din cadrul Institutului ”Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, autoritatea care are competență în domeniul medicamentelor de uz uman, precizează CNCAV.

Până în prezent, țara noastră a primit 637.200 de doze de vaccin Moderna, pentru imunizarea populației fiind utilizate, până în 27 aprilie, 425.857.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

De la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 4.913.012 de doze unui număr de 3.092.378 de persoane: 1.271.744 au primit o doză și 1.820.634 și pe cea de-a doua.

Administrarea dozei a doua de vaccin anti-COVID-19 se va putea realiza la un alt centru față de cel unde a fost făcută prima doză, a anunțat, marți, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei conferințe de presă.

În conferința de presă care a avut loc astăzi la Guvern, Valeriu Gheorghiță a adus o serie de precizări legate de posibilitatea programării pentru rapel în alt centru și a spus că populația va putea face acest lucru în platforma de vaccinare până la sfârșitul acestei săptămâni.

Cookies