O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca soseşte azi în România

15 iun. 2021
44 Afișari
O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca soseşte azi în România

O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca soseşte azi în România. În total, 167.200 doze de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) vor ajunge marţi, 15 iunie, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino.

O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca soseşte azi în România, transportul fiind asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Cele 167.200 de doze vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, România a recepţionat 2.998.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 828.503 au fost utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Cookies