O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca ajunge luni în România. 40.800 de doze sunt aduse în București pe cale terestră

25 apr. 2021
41 Afișari
O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca ajunge luni în România. 40.800 de doze sunt aduse în București pe cale terestră

O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca ajunge luni în România. 40.800 de doze sunt aduse în București pe cale terestră, informează Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca ajunge luni în România

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin produse de compania AstraZeneca vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 1.517.200 doze de vaccin produse de compania AstraZeneca, iar, începând cu data de 15 februarie, 533.125 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

76.800 doze de vaccin Moderna au sosit duminică în România

Duminică, 25 aprilie, a sosit în România pe cale terestră, o nouă tranșă de vaccin livrată de compania Moderna, care constă în 76.800 de doze, informează CNCAV.

Dozele de vaccin vor fi distribuite, după cum urmează:

– Centrul Național de Stocare București: 36.000 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Brașov: 14.400 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 9.600 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 4.800 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 12.000 doze.

Cele 36.000 de doze care vor sosi la Centrul Național de Stocare București, vor rămâne în depozitul central de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” pentru a fi distribuite, conform solicitărilor, Centrelor Regionale de Depozitare Constanța și Iași la o dată ulterioară.

Până în prezent, 560.400 de doze Moderna au fost recepționate, iar 395.601 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Cookies