O nouă tentativă de fraudă prin SMS. Polițiștii avertizează cetățenii să nu răspundă la astfel de mesaje

08 mai 2022
5854 Afișari
O nouă tentativă de fraudă prin SMS. Polițiștii avertizează cetățenii să nu răspundă la astfel de mesaje
O nouă tentativă de fraudă prin SMS. Polițiștii avertizează cetățenii să nu răspundă la astfel de mesaje

Poliția Română avertizează cetățenii despre o nouă tentativă de fraudă care circula pe teritoriul țării în ultimele zile, prin intermediul SMS-urilor.

O nouă tentativă de fraudă prin SMS

Poliția Română îi avertizează pe cetățeni să fie atenți la mesajele de tip SMS. Zilele acestea, o nouă scamatorie circulă cu viteză printre români.

De data aceasta, atacatorii le trimit victimelor SMS-uril prin care îi informează că a fost selectați pentru un loc de muncă foarte bine plătit. Tot ce trebuie să facă persoanele care primesc acest mesaj text, este să contacteze respectivul număr de telefon, prin intermediul aplicației mobile Telegram.

Iată mesajul pe care îl trimit atacatorii cibernetici:

Salut! Ați fost selectat pentru angajare cu normă parțială/cu normă întreagă. Salariul zilnic este de 50€ – 2000 €, vă rugăm să contactați Telegram pentru a accepta munca.

Nu răspundeți la aceste mesaje

Polițiștii îi avertizează pe români să nu răspundă la respectivele mesaje.  Există riscul ca datele lor cu caracter personal, precum datele cardului, să fie sustrase.

Nu dați curs unor astfel de solicitări, oricât de tentantă ar părea oferta de angajare, moștenirea ce va fi transmisă sau donația promisă, a transmis Poliția Română.

Iată câteva sfaturi pentru a ne proteza de atacatorii cibernetici:

  • Evitați accesarea de linkuri ce provin din surse care vă sunt necunoscute sau care par dubioase.
  • Nu furnizați date cu caracter personal, date financiare sau date de autentificare care vă sunt cerute online.
  • Analizați cu atenție corectitudinea gramaticală și de exprimare a mesajelor în limba română pe care le primiți. În multe cazuri atacatorii folosesc instrumente de traducere ce nu adaptează textele.
  • În situația în care ați furnizat deja date financiare sau date ale cardului este recomandat să luați legătura cu banca într-un timp cât mai scurt posibil.

Persoanele cărora le-au fost sustrase datele în acest mod sunt sfătuite să depună plângere la Poliția Română sau să notifica Directoratul la numărul de telefon 1911.

Cookies