O nouă televiziune din Bucureşti începe EMISIA. CNA i-a acordat licenţa

de:
11 mai 2016
5 afișări
O nouă televiziune din Bucureşti începe EMISIA. CNA i-a acordat licenţa

CNA a votat emiterea deciziei de autorizare a licenţei NTV Bucureşti. Licenţa cu difuzare pe Bucureşti prin reţeaua de cablu este deţinută de societatea Soti Cable Neptun – în insolvenţă, care deţine şi licenţa cu acoperire naţională Neptun TV, post cu emisie prin satelit şi acoperire naţională, aflat în pachetul must carry, se arată într-un comunicat de presă.

Hotârârea Consiliului confirmă acţiunile administratorului special care face eforturi susţinute pentru a pune pe picioare postul NTV Bucureşti, sub supravegherea administratorului judiciar. Implementăm măsuri de redimensionare a costurilor şi de mărire a veniturilor pentru reorganizarea activităţii debitorului. În acest moment, Soti Cable, în afară de NTV Bucureşti, operează şi Neptun TV, care este o televiziune cu distribuţie națională, Radio Mamaia şi Radio Neptun; vorbim deci despre un trust de presă regional care, chiar dacă a trecut printr-o perioadă dificilă şi probleme generate inclusiv de urmările crizei economice asupra mass-media, îşi regândeşte strategia de extindere pentru a susţine consolidarea şi dezvoltarea firmei în raport cu exigenţele de buget şi cu o perspectivă clară de poziţionare pe o piaţă foarte competitivă„, a declarat avocatul Diana Rădulescu, administratorul judiciar al SOTI CABLE NEPTUN SRL, companie aflată în insolvenţă din data de 6 aprilie.

Prin obţinerea deciziei de autorizare, SC SOTI CABLE NEPTUN SRL reuşeşte să finalizeze proiectul început în octombrie 2014 – data la care a fost obţinută licenţa pentru NTV Bucureşti. Pe 30 aprilie 2016 ar fi expirat prelungirea intrării în funcţiune a licenţei, iar în condiţiile în care, în februarie 2016, CNA a respins prelungirea cu şase luni a termenului de intrare în funcţiune (cel de-al doilea termen la care, conform Legii Audiovizualului, are dreptul operatorul), compania risca să piardă licenţa pentru NTV Bucureşti. Prin urmare, decizia CNA marchează parcurgerea ultimelor etape procedurale, astfel încât sa fie posibilă începerea difuzării programelor.

Postul NTV Bucureşti a fost gândit și creat exclusiv pentru locuitorii Capitalei și cei din zonele adiacente. Conceptul de stație metropolitană se reflectă în programele și știrile transmise – o selecție destinată necesităților specifice de informare și divertisment ale acestui public.

Deschiderea unui studio teritorial de televiziune este el însuşi un eveniment, pentru un post naţional TV. Inaugurarea unui asemenea studio chiar în Capitala ţării, pentru o televiziune naţională ce emite din provincie, e şi mai importantă. Pentru Neptun TV, acest eveniment a avut loc cu mulţi ani în urmă, prin înfiinţarea unui studio-redacţie care a asigurat şi asigură pentru televiziunea de la malul mării conectarea cu evenimentele centrului nevralgic, decizional al ţării, Bucureşti. A venit timpul ca, odată cu obţinerea licenţei de emisie pentru «frecvenţa» locală Bucureşti, acest «punct de lucru» fierbinte să cunoască o schimbare de paradigmă şi să aibă parte de un destin propriu. Poate nu mai glorios ca staţia-mamă, care emite naţional, pe satelit, dar cu siguranţă mai spectaculos. Publicul şi locuitorii Capitalei merită un post de televiziune propriu, care să «acopere» evenimentele celui mai important oraş al ţării. Ştiri, dar şi evenimente culturale, pentru că aici se consumă cele mai numeroase – concerte, spectacole, festivaluri. Politică – pentru că aici sunt Guvernul, forul legislativ şi sediul central al partidelor – dar şi social-economic, pentru că de aici se iau deciziile BNR, ale ministerelor, multinaţionalelor şi marilor companii. În fine, tot ce înseamnă viaţa reală a unui mare oraş european, conectat la evenimentele Europei şi ale lumii. Iar Neptun TV Bucureşti va fi acolo”, spune Sorin-Lucian Ionescu, administrator special SOTI CABLE NEPTUN SRL.

Neptun TV este una dintre cele mai vechi televiziuni particulare din România, fiind lansată în 1995. Cu emisie prin satelit din 2007, Neptun TV este un post cu distribuție națională care difuzează știri locale, regionale, naționale și externe, transmisiuni sportive, emisiuni de divertisment și filme. Din 2010, Neptun TV se află pe lista televiziunilor „must carry”, ce trebuie retransmise obligatoriu de cabliști.

Cookies