O nouă țeapă a apărut pe social media. Aveți grijă la mesajele prin care vi se cere autentificarea pe Instagram

17 aug. 2022
1503 Afișari
O nouă țeapă a apărut pe social media. Aveți grijă la mesajele prin care vi se cere autentificarea pe Instagram
O nouă țeapă a apărut pe social media. Aveți grijă la mesajele prin care vi se cere autentificarea pe Instagram. Sursa foto: Unsplash

Aveți grijă la SMS-urile, e-mail-urile sau chiar mesajele de pe rețelele de socializare provenite din surse necunoscute în care vi se cere fie resetarea parolei fie autentificarea în contul personal de Instagram. O avertizare în acest sens a fost transmisă de Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), instituția oferind și o serie de recomandări către utilizatorii acestei rețele de socializare.

Românii sunt sfătuiți să fie extrem de atenți în această perioadă și să nu acceseze link-urile provenite din surse necunoscute, trimise prin SMS-uri sau prin e-mail-uri, care pretind să fie link-uri de resetare a parolei sau de acces în contul de Instagram. Trebuie precizat faptul că Instagram nu folosește această metodă de resetare a parolei sau a datelor personale, și că utilizatorii platformei nu vor primi niciodată mesaje de tip SMS din partea Instagram.

O nouă țeapă a apărut pe social media. Ce recomandări au autoritățile

Potrivit Directoratului Național de Securitate Cibernetică, singurul mod în care Instagram comunică cu utilizatorii aplicației este prin e-mail-uri de la adresa oficială a platformei, fie prin notificări primite direct în aplicație.

Ce recomandări au autoritățile pentru utilizatorii platformei Instagram:

  • Accesarea link-ului de pe dispozitivul mobil pe care sunteți autentificat în aplicația de Instagram poate duce la pierderea accesului la cont, atacatorii având astfel posibilitatea de a schimba parola.
  • Evitați așadar accesarea link-urilor din surse necunoscute!
  • Activați autentificarea cu doi factori (2FA) din setările Instagram, deoarece acest strat suplimentar de securitate poate ajuta la reducerea șanselor de a avea contul compromis.
  • Mențineți o soluție de securitate instalată pe dispozitiv! De multe ori, un antivirus ne poate salva din situații în care neatenția ar putea duce la compromiterea contului, a datelor sau a sistemului.
  • În cazul în care ați căzut în capcană și ați pierdut accesul la cont, adresați-vă Centrului de Ajutor #Instagram pentru recuperarea lui. Va trebui să efectuați pașii necesari pentru validarea identității.

CITEȘTE ȘI

Și, voi ce-ați mai găsit la ghenă? Un pensionar a găsit bijuterii de aur și 100.000 de euro într-un sac de gunoi. Poliția i-a zis că e OK să păstreze comoara

Prognoză specială pentru București. Ce transmit experții ANM

Viitorul parc “Lacul Morii” e scos la concurs. Arhitecții, urbaniștii și peisagiștii sunt așteptați cu proiecte și idei la primăria S6

Cookies