O nouă stație STB pentru Greenfield. Autobuzele 203 vor opri și pe Aleea Teișani, sensul spre „Piața Victoriei”. Administrația străzilor anunță noi treceri de pietoni

16 feb. 2024
1285 Afișari
O nouă stație STB pentru Greenfield. Autobuzele 203 vor opri și pe Aleea Teișani, sensul spre „Piața Victoriei”. Administrația străzilor anunță noi treceri de pietoni
O nouă stație STB pentru Greenfield. Autobuzele 203 vor opri și pe Aleea Teișani, sensul spre „Piața Victoriei”. Administrația străzilor anunță noi treceri de pietoni | Sursă foto: Facebook-Administrația Străzilor

Societatea de Transport București (STB) a anunțat că, din acest weekend, linia 203 va opri într-o nouă stație pe Aleea Teișani, pe sensul de mers către „Piața Victoriei”.

Modificarea a fost făcută pentru a îmbunătății accesul la transportul public pentru locuitorii cartierului Greenfield.

STB: Linia 203 vor opri într-o nouă stație pe Aleea Teișani

Cartierului Greenfield, aflat în Sectorul 1, care a devenit pe parcursul timpului un orășel de mici dimensiuni, a fost aproape izolat de restul orașului pentru o lungă perioadă din cauza lipsei transportului public și a căilor de acces.

În încercarea de a remedia această problemă, Administrația Străzilor a implementat mai multe soluții printre care și crearea mai multor stații de autobuz în zonă.

Astfel că, astăzi, 16 februarie 2024, STB a anunțat că linia 203 ca opri într-o nouă stație ce a fost amplasată pe Aleea Teișani, sensul de mers către „Piața Victoriei”. Aceasta se numește „Pasaj Otopeni”:

Autobuzele liniei 203 vor efectua opriri suplimentare pe sensul de mers spre capătul de linie „Piața Victoriei”, în noua stație „Pasaj Otopeni”, situată pe Aleea Teișani, între stațiile „Greenfield” și „Pasaj CFR Otopeni”.

Modificarea urmează să intervină din acest final de săptămână, de sâmbătă – 17 februarie 2024.

Noi treceri de pietoni

Administrația Străzilor a anunțat și că, pentru a asigura traversarea în siguranță a cetățenilor, au fost realizate mai multe treceri de pietoni în zona.

Am implementat treceri de pietoni sigure și eficiente pentru a facilita traversarea străzilor în condiții optime.

O altă noutate ce are rolul de a îmbunătățirea accesului la transportul în comun din zona cartierului Greenfield este reprezentată de indicatoare și marcaje rutiere.

Administrația Străzilor a mai transmis și:

Aceste îmbunătățiri au fost realizate cu scopul de a sprijini comunitatea Greenfield și de a promova utilizarea transportului în comun într-un mod sigur și eficient.

Cu toate că aceste modificări făcute în zonă vor ajuta oamenii să ajungă mai unor în certul Bucureștiului folosind mijloacele de transport public, traficul rutier din zonă este încă îngreunat.

Acest lucru este dator faptului că accesul în Greenfield se poate face doar pe Aleea Teișani, pe care intri de pe DN1, înainte de Pod Otopeni. În trecut, locuitorii acestui cartier rezidențial foloseau și un drum forestier prin Pădurea Băneasa pentru a ajunge acasă.

Acesta a fost declarat definitiv ca fiind drum forestier de Instanța de judecată, nemaiputând fi utilizat pentru acces.

La finalul anului trecut, Stelian Bujduveanu promitea că PMB ca va implementa soluții de trafic pentru Greenfield. Printre acestea se număra și:

  • amplasarea unui sens giratoriu sub pasajul Otopeni. 

În acea zonă a existat un giratoriu ce a fost care a fost desființat în anul 2017.

Cookies