O nouă stație de tramvai se construiește pe linia STB 19. Asociația Metrou Ușor a făcut propunerea și a convins municipalitatea să o implementeze

11 sept. 2023
8378 afișări
O nouă stație de tramvai se construiește pe linia STB 19. Asociația Metrou Ușor a făcut propunerea și a convins municipalitatea să o implementeze
O nouă stație de tramvai se construiește pe linia STB 19. Asociația Metrou Ușor a făcut propunerea și a convins municipalitatea să o implementeze. Sursa foto: Facebook/ Asociația Metrou Ușor/ Gabriel Dumitriu

În urma demersurilor realizate de Asociația Metrou Ușor, în București se construiește o nouă stație de tramvai – pe linia STB 19, urmând să deservească și linia de autobuz 323. ONG-ul felicită autoritățile pentru receptivitate.

Asociația Metrou Ușor: O nouă stație de tramvai se construiește pe linia STB 19

[REUȘITĂ]: Se construiește o nouă stație de tramvai în București, în urma demersurilor Asociației „Metrou Ușor”, anunță ONG-ul într-o postare pe Facebook.

Anul trecut, Asociația Metrou Ușor a analizat toți cei 50 de kilometri de linie de tramvai ce urmează să fie modernizați și a transmis documente cu propuneri concrete astfel încât să fie optimizat fiecare tronson în parte. Printre aceste propuneri, ONG-ul a emis și documente pentru relocări de stații de tramvai sau construirea unor stații noi.

La data de 4 iulie 2022, Asociația a trimis oficial către Primăria Capitalei propunerea de a realiza o nouă stație de tramvai pe Bulevardul Gheorghe Șincai, în zona Străzii Verzișori, între stațiile existente Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir și C.N. Gh. Șincai. La data de 27 iulie 2022, Direcția Transporturi din cadrul PMB răspundea favorabil propunerii.

„Noua stație va crește accesul riveranilor la transportul public în zona Tineretului”

Situată pe o interstație actuală de peste 700m, între Timpuri Noi și Tineretului, noua stație va crește accesul riveranilor la transportul public în zona Tineretului (cu densitate de blocuri) și va normaliza distanțele dintre stații. Media celorlaltor interstații de pe traseu variază în jurul a 350m, adică o interstație optimă pentru a face atractiv transportul public din punct de vedere al ariei de acoperire, explică Asociația Metrou Ușor.

Noua stație din București ar trebuie să deservească atât linia de tramvai 19, cât și linia de autobuz 323 (autobuzele deja circulă pe linia de tramvai în zona Timpuri Noi).

Sursa foto: Facebook/ Asociația Metrou Ușor
Sursa foto: Facebook/ Asociația Metrou Ușor

ONG-ul spune că, în continuare, Capitala are o mulțime de zone unde sunt necesare noi stații. Asociația Metrou Ușor o să trimită petiții în sprijinul comunităților și speră să aibă parte de noi răspunsuri favorabile. Asociația oferă încă un exemplu:

Un exemplu flagrant este la Mall Park Lake, pe Bd. Liviu Rebreanu, unde stația de tramvai a fost inițial proiectată, apoi refuzată constant de autorități pe motivul că o trecere de pietoni suplimentară ar fi periculoasă și ar îngreuna traficul. Cei ce locuiesc vizavi de complexul comercial nu au altă variantă decât să ocolească sute de metri până la cea mai apropiată intersecție, iar cei ce vin cu liniile 19, 23 sau 330 trebuie să parcurgă distanțe însemnate.

Cookies