O nouă staţie de pe magistrala 5 de metrou prinde contur:se lucrează la finalizarea planşeului. FOTO

de:
24 iul. 2013
0 Afișari
O nouă staţie de pe magistrala 5 de metrou prinde contur:se lucrează la finalizarea planşeului. FOTO

Metrorex este gata să rupă contractul cu constructorul italian Astaldi pentru întârzierile mari înregistrate la lucrările de la Magistrala de metrou Drumul Taberei – Eroilor. Potrivit declaraţiilor recente ale directorului Metrorex Aurel Radu, italienii sunt singurii care au întârzieri la programul de lucru.

În schimb, site-ul oficial al Metrorex privind stadiul lucrărilor la magistrala 5 de metrou prezintă mai multe fotografii recente care arată că, la staţia Orizont se lucrează intens pentru finalizarea planşeului superior al staţiei. 

La începutul lunii iulie, erau de asemenea în curs de execuţie şi depoul Valea Ialomiţei, precum şi racordul spre staţia Romancierilor. La depoul de la Valea Ialomiţei vor staţiona cele 21 de garnituri de metrou ce vor circula între Eroilor și Râul Doamnei.

Primul tronson al magistralei 5 de metrou va avea o lungime de 6,2 kilometri şi va număra 10 staţii: Eroilor, Academia Militară, Orizont, Favorit, Tudor Vladimirescu, Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomiţei, Valea Argeşului şi Râul Doamnei.  

Restricţii de trafic în Drumul Taberei

Între timp, din cauza lucrărilor la magistrala 5 de metrou, circulaţia în Drumul Taberei a fost restricţionată pe anumite porţiuni. Restricţiile sunt valabile până la jumătatea lunii septembrie. 

Astfel, până pe data de 16 septembrie 2013, vor fi aplicate restricţii de circulaţie cu devierea traficului rutier pe Bd. Drumul Taberei, între Bd. Vasile Milea şi strada Lt. Nicolae Găină, pentru execuţia lucrărilor în zona staţiei de metrou Orizont, informează Brigada Rutieră a Capitalei.

Circulaţia pe Bd. Drumul Taberei în zona staţiei Orizont se va desfăşura astfel:

– Pe sensul de mers dinspre Bd. Vasile Milea spre strada Lt. Nicolae Găină circulaţia se va realiza pe două benzi, de-o parte şi de alta a statiei de metrou Orizont prin asigurarea unei benzi dedicată numai accesului auto cu lăţimea de 3,5 metri, iar cealaltă dedicată accesului auto şi troleibuzelor cu lăţimea de 3 metri.

– Pe sensul de mers dinspre strada Lt. Nicolae Găină spre Bd. Vasile Milea circulaţia se va realiza pe o singură bandă dedicată accesului auto şi troleibuzelor, cu o lăţime de 3 metri.

Poliţiştii recomandă şoferilor următoarele rute ocolitoare:

– Piaţa Răzoare – bd. Timişoara – str. Mihaela Ruxandra Marcu / str. Sibiu /str. Braşov – bd. Drumul Taberei

– Drumul Sării – str. Lt. Col. Constantin Marinescu – str. Sibiu – bd. Drumul Taberei. 

Cookies