O nouă soluție de fluidizare a traficului din București. Nicușor Dan anunță că vor fi realizate sensuri giratorii modulare în intersecțiile din oraș

07 ian. 2023
2451 afișări
O nouă soluție de fluidizare a traficului din București. Nicușor Dan anunță că vor fi realizate sensuri giratorii modulare în intersecțiile din oraș
O nouă soluție de fluidizare a traficului din București. Nicușor Dan anunță că vor fi realizate sensuri giratorii modulare în intersecțiile din oraș | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat că o nouă soluție pentru fluidizarea traficului din București va fi implementare în oraș. Este vorba despre realizarea unor sensuri giratorii modulare, informează edilul.

Sensuri giratorii modulare, realizate în intersecțiile din București

Primarul General al Capitalei a transmis bucureștenilor că vor fi realizare sensurile giratorii modulare în intersecțiile din oraș. Acestea au rolul de fluidiza traficul rutier extrem de aglomerat din București.

Fiecare dintre aceste sensuri este realizat din elemente modulare prefabricate, confecționate din beton armat, ce se îmbină între ele. De asemenea, giratoriile sunt dotate și cu LED-uri cu încărcare fotovoltaică.

Edilul Capitalei a anunțat că au fost deja amplasate două astfel de sensuri giratorii prin intermediul Administrația Străzilor București. Iată unde au fost instalate:

  • Intersecția dintre Șoseaua Petricani – Dimitrie Pompeiu,
  • Intersecția dintre Doamna Ghica – Strada Heliade Între Vii.

Care sunt avantajele acestor soluții de trafic

Nicușor Dan a transmis și care sunt beneficiile aduse orașului de aceste noi soluții de fluidizare a traficului din Capitală. Acestea sunt:

  • Timpul foarte scurt de montaj (pot fi amplasate în câteva ore),
  • Durata mare de garanție (60 de luni) li rezistența în timp (peste 50 de ani),
  • Mobilitate crescută – acestea se pot muta oricând și oriunde în funcție de necesități, inclusiv în cazul unor avarii, în zona acestora.

În perioada următoare, Administrația Străzilor va propune Comisiei Tehnice de Circulație și alte locații pentru fluidizarea traficului prin amplasarea unor astfel de sensuri giratorii, a transmis Nicușor Dan.

Costul pentru fiecare lucrarea de realizare a unui astfel de sens giratoriu a fost de 450.000 de lei. Atât lucrările ce au fost deja executate, cât și cele viitoare au fost și vor fi realizate pe parcursul nopții.

Lucrările vor fi realizate în timpul nopții pentru a nu perturba traficul rutier din timpul zilei.

Cookies