O nouă secție de recuperare medicală gratuită se va deschide în Sectorul 6. Aici se va putea face tratament prin hidroterapie

13 mart. 2023
284 Afișari
O nouă secție de recuperare medicală gratuită se va deschide în Sectorul 6. Aici se va putea face tratament prin hidroterapie
O nouă secție de recuperare medicală gratuită se va deschide în Sectorul 6. Aici se va putea face tratament prin hidroterapie. Sursa foto: Facebook - Ciprian Ciucu

În cadrul Centrului de Sănătate „Sfântul Nectarie” din Sectorul 6 se va deschide o nouă secție pentru servicii gratuite de recuperare medicală. Aceasta va fi dotată cu aparatură modernă și va avea personal medical calificat.

O nouă secție a Centrului de Sănătate „Sfântul Nectarie” din Sectorul 6 pentru recuperare medicală va fi inaugurată

Noua secție din cadrul Centrului de Sănătate „Sfântul Nectarie” este situată pe Strada Floare Roșie, nr. 7A, în Sectorul 6. Aceasta va fi inaugurată la sfârșitul lunii aprilie.

Pe lângă toate serviciile medicale oferite de centru în mod gratuit, această secție va pune la dispoziție pacienților tratament de specialitate prin hidroterapie, transmite Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 pe pagina sa de Facebook.

Noua secție va mai acorda următoarele tipuri de servicii:

  • kinetoterapie,
  • masaj,
  • termoterapie,
  • băi galvanice,
  • gimnastică medicală.

De asemenea, pentru noua secție s-a achiziționat aparatură modernă, iar personalul medical este calificat. Acesta le va propune pacienților individual un plan de recuperare, bazându-se pe diagnostic și istoric medical.

De aceste servicii vor putea beneficia următoarele categorii de persoane:

  • Persoanele în vârstă rezidente în cadrul centrului situat la acceași adresă,
  • Adulții ce au certificat de încadrare în grad de handicap,
  • Copiii ce au certificat de încadrare în grad de handicap,
  • Orice persoană care posedă bilet de trimitere de la medicul de familie.

Totodată, copiii și adulții care dețin certificat de încadrare în grad de handicap vor facilita în continuare de maxim 4 ore pe an de servicii medicale de recuperare în mod gratuit. Acestea vor fi conforme recomandărilor medicului specialist care se ocupă de recuperarea acestor persoane.

Cetățenii din Sectorul 6 care au bilet de trimitere vor putea beneficia de gratuitate prin mecanismul decontării de
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat pe pagina sa de Facebook că în cadrul secției trebuie să mai ajungă ultimele aparate – cele de fizioterapie și masa de elongații:

Ne preocupă să dezvoltăm servicii de sănătate de calitate pentru cei care locuiesc în Sectorul 6 și nu doar. Investim în această ramură extrem de importantă, tocmai de aceea am ținut foarte mult să construim primul spital din 6. Centrul de recuperare va fi la ultimele standarde, iar programele vor fi gratuite, cu trimitere, pentru că ne-am asigurat să fie decontate prin CAS.

Pacienții vor beneficia de pachete terapeutice ce cuprind 10 ședințe. Medicul specialist va stabili terapiile necesare individual, în funcție de diagnostic.

Persoanele interesate pot consulta site-ul Centrului de Sănătate „Sfântul Nectarie” accesând ACEST link pentru a afla mai multe informații.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies