BAZAR

O nouă revistă va fi lansată în România: Prima revistă de proză scurtă din țară

Poetul Florin Iaru anunţă lansarea unei reviste de proză scurtă sub numele de „iocan”, prima de acest fel de pe piaţa românească. Publicația se adresează cititorilor şi scriitorilor care doresc să „îşi scoată prozele de la sertar şi să le publice”. Primul număr va fi lansat la jumătatea lunii aprilie – începutul lunii mai, informează paginademedia.ro.

Revista este lansată de Florin Iaru împreună cu editorii Cristian Teodorescu și Marius Chivu și va fi publicată de editura Vellant. Anunțul a fost făcut de Iaru pe pagina sa de Facebook.

„Tuturor amicilor scriitori de proză scurtă. În curînd lansăm o revistă specializată de proză scurtă. Foarte specializată și foarte pretențioasă. Cu colaborare internațională”, a scris Florin Iaru pe Facebook.

Florin Iaru, despre noua publicație:

„Revista de proză scurtă va redeschide o tradiție uitată în editurile și revistele românești: editarea și redactarea. De multe ori, autorul ambetat de propriul text face greșeli mici sau ridicole, șchioapătă, pierde hățurile, asudă, se pierde. Dar e posibil, chiar foarte posibil ca narațiunea lui să aibă un nu știu ce și un nu știu cum. Îți vine să muști manuscrisul care putea fi impecabil. Exact pentru asta e pe lume un redactor: să-i sublinieze toate imperfecțiunile, erorile, scăpările, burțile sau să-i ceară o intervenție directă într-un moment cheie. Din nefericire, autorul român e atît de plin de sine că nu vrea să știe una ca asta. Ei bine, țin să vă spun, nici noi nu discutăm cu cei care nu discută. Asta e regula noastră. Nu trebuie să se supere nimeni dacă textul lui nu e selectat. Poate la sesiunea următoare. Adresa de mail unde se pot trimite lucrările este revista.iocan@gmail.com. O ultimă precizare: proza nu trebuie să depășească 30.000 de semne. La muncă sau la scormonit. P.S.: evident, manuscrise le proaste sau mediocre nici nu intră în discuție. P.P.S.: Nu citim și nu luăm în considerare versuri, aforisme, teatru.”

Lansarea oficială a primului număr al revistei „Iocan” va avea loc la jumătatea lui aprilie-începutul lunii mai. Următoarele numere vor fi lansate la începutul toamnei, respectiv la începutul iernii, potrivit unei declarații făcute de Florin Iaru pentru agenția Mediafax.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button