O nouă procedură de tăiere a copacilor „pericol iminent” urmează să fie votată în ședința Consiliului Local Sector 5. Care sunt pașii

29 aug. 2024
1756 afișări
O nouă procedură de tăiere a copacilor „pericol iminent” urmează să fie votată în ședința Consiliului Local Sector 5. Care sunt pașii
O nouă procedură de tăiere a copacilor „pericol iminent” urmează să fie votată în ședința Consiliului Local Sector 5. Care sunt pașii. Sursa foto: Facebook/Ești din Sectorul 5 dacă

Mâine se va vota în ședința Consiliului Local al Sectorului 5 o nouă procedură de intervenție rapidă asupra tăierii copacilor care reprezintă un pericol iminent, cum ar fi cei uscați sau rupți de vânt. În acest sens, arborii suspectați că reprezintă un risc vor fi analizați de un inspector din cadrul Serviciului Spații Verzi.

În ședința de Consiliu Local al Sectorului 5 de mâine se află pe ordinea de zi o procedură nouă de gestionare a copacilor care reprezintă un pericol iminent. Astfel, acest proiect constă într-o procedură detaliată ce presupune intervenția rapidă în cazul copacilor care sunt periculoși pentru spațiul din jur, de pildă cei bolnavi, uscați sau rupți de furtuni.

Mâine se votează o procedură de intervenție rapidă în Sectorul 5 în cazul copacilor care sunt un pericol iminent

Înainte de a se trece la procedura de tăiere, copacii care sunt văzuți drept surse de risc sunt analizați de un inspector de la Serviciul Spații Verzi, care realizează poze și un raport de specialitate, conform Buletin de București.

Apoi, Poliția Locală a Sectorului 5 realizează pe baza raportului primit o notă prin care se transmite dacă copacul respectiv trebuie tăiat sau nu. În cazul în care trebuie tăiat copacul, de această operațiune se va ocupa o companie autorizată, care va tăia copacul în cel mult 24 de ore și va întocmi un proces verbal.

Argumentul pentru întocmirea acestei proceduri este acela că au existat mai multe sesizări de la locuitorii din Sectorul 5 care au cerut toaletarea sau tăierea unor copaci periculoși, însă procedura a fost una anevoioasă și tergiversată, astfel că de exemplu, la ultima furtună din București, ISU a intervenit pe 16 străzi pentru a îndepărta copacii și crengile căzute.

Citește și

Cookies