O nouă pistă de bicicletă va fi realizată în București, pe Bd. Ștefan cel Mare, pe carosabil. Parcările mașinilor își vor schimba poziția pe longitudinal

08 iun. 2022
5833 Afișari
O nouă pistă de bicicletă va fi realizată în București, pe Bd. Ștefan cel Mare, pe carosabil. Parcările mașinilor își vor schimba poziția pe longitudinal
FOTO: Arhivă FOTO Tineri pe bicicleta participa la Parada SkirtBike-activitati dedicate femeii pe bicicleta pe traseul Bd. Tineretului - Bd. Dimitrie Cantemir - P-ta Unirii - P-ta Universitatii - Strada Matasari din Bucuresti

Primăria Capitalei va realiza, în acest an, pista de biciclete de pe Bd. Ștefan cel Mare, de la Piața Victoriei până la Piața Muncii, cu bani de la fondul de mediu, a declarat, miercuri, la Radio Guerrilla, primarul general Nicușor Dan.

Pentru realizarea traseului de biciclete, care va fi pe carosabil, se vor produce câteva schimbări pentru parcările de pe bulevardul Ștefan cel Mare. Astfel, parcările nu vor mai fi în spic, ci longitudinal.

„Pentru transportul alternativ, trotinete, biciclete, avem niște bani de la Fondul de mediu și o să facem anul acesta Ștefan cel Mare, de la Piața Victoriei până la Piața Muncii, pe ambele părți, modificând modul în care sunt parcate mașinile, în loc de spic vor fi longitudinal. Se va micșora numărul de locuri, este ceva ce trebuie să ne asumăm.”, a declarat Nicușor Dan.

Primăria Capitalei a obținut încă din 2014 o finanțare de 10 milioane de euro de la Ministerul Mediului pentru a amenaja 100 de km de piste pentru biciclete. Instituția a reușit însă să facă proiectul tehnic ca să acceseze banii abia în 2018, atunci când au și început lucrările la primul tronson, Piaţa Victoriei – Bdul. Aviatorilor – bdul. Beijing – str. Nicolae Caranfil – Șos. Pipera, finalizat în prezent, scrie Hotnews.

Primăria Capitalei a atribuit, în luna mai, contractul pentru execuția a 3,3 kilometri de pistă de bicicletă, pe traseul Piața Presei – Bulevardul Kiseleff – Bulevardul Constantin Prezan. Lucrările, care erau anunțate să înceapă în câteva zile, urmau să dureze două luni.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies