O nouă piaţă de lux se va deschide în Bucureşti

de:
02 oct. 2012
14 afișări
O nouă piaţă de lux se va deschide în Bucureşti

Administraţia Pieţelor Sector 1 intenţionează să construiască un nou complex comercial multifuncţional – Piaţa Agroalimentară Mureş. Costurile, estimate la suma de 17.990.700 euro, ar urma să fie acoperite dintr-un împrumut pe care administraţia locală îl garantează. Creditul va fi rambursat de Administraţia Pieţelor Sector 1 în următorii 20 de ani. 

„Administrația Piețelor se autofinanțează, nu grevăm bugetul Sectorului 1. Nici salarii, nici investiții, nici utilități nu se regăsesc în taxele plătite de cetățenii Sectorului 1”, a precizat directorul Administraţiei Pieţelor Sector 1, Robert Niţu în şedinţa de Consiliu Local Sector 1 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi proiectului. 

Potrivit şefului pieţelor Sector 1, construcţia complexului multifuncţional a început în urmă cu aproape şase ani, însă nu a mai fost finalizată din cauză că firma care a concesionat terenul nu a mai avut bani. 

„În 2006, în urma unei licitații organizată conform legii, a fost desemnată câștigătoare S.C. Cuprom S.A. S-a încheiat contractul de concesiune nr.848/06.02.2007, a început construcția, dar a intrat în faliment în anul 2008. În 2010, Administrația Piețelor a organizat o nouă procedură de licitație pentru concesionarea terenului, dar niciun candidat nu a întrunit condițiile necesare calificării. Pentru a preîntâmpina degradarea lucrărilor realizate și pentru a nu transforma amplasamentul într-un focar de infecție și o zonă de risc pentru cetățenii Sectorului 1, Administrația Piețelor a luat
decizia de a realiza complexul acesta”, a explicat Niţu.

Înainte de a aproba favorabil proiectul, consilierul local Dan Mircea Stăncescu (PDL) a cerut ca astfel de proiecte să nu mai fie introduse suplimentar pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local Sector 1 astfel încât documentaţia aferentă să poată fi studiată în timp util de aleşii locali. 

Cookies