O mega-parcare publică se construieşte în subteranul unui parc din Bucureşti

de:
13 nov. 2012
0 Afișari
O mega-parcare publică se construieşte în subteranul unui parc din Bucureşti

„Parcarea subterană va avea o capacitate de 1.000-1.200 de locuri şi va fi amenajată pe două niveluri”, a declarat pentru B365.ro Silviu Popa, directorul Direcţiei Parcuri Sector 3, administratorul Parcului Titan. 

Lucrările de amenajare a parcării subterane din Parcul Titan sunt programate să înceapă în acest an, se arată în raportul de specialitate care a stat la baza proiectului de hotărâre de Consiliu Local Sector 3 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii. 

„Soluţia parcării subterane vine în întâmpinarea necesităţii de a nu afecta spaţiul verde sau locurile de joacă şi recreere din parc. Realizarea acestui obiectiv va duce la creşterea numărului de vizitatori prin oferirea unor facilităţi care să le permită accesul cât mai civilizat la dotările parcului”, se specifică în document. 

Conform sursei citate, termenul de amenajare a parcării subterane din Parcul Titan este de un an, valoarea lucrărilor fiind estimată de administraţia locală la suma de 38.803.138 lei (8,62 milioane euro). 

Potrivit planurilor administraţiei locale, parcarea din Titan ar urma să fie de cel puţin două ori mai mare decât cea construită la Universitate şi ceva mai mică decât parcarea existentă în complexul sportiv Arena Naţională

Cookies