ESENTIAL

O nouă parcare subterană de mare capacitate,prevăzută cu terminal RATB va fi construită în Bucureşti

Noua parcare subterană, cu o capacitate asemănătoare celei de la Universitate, va fi construită în Sectorul 2, în apropierea Spitalului Clinic Nicolae Malaxa. 

„Noul şi modernul parcaj subteran are rolul de a descuraja accesul cu autovehiculele în Bucureşti. Acesta va fi construit pe două niveluri în rondul de la intersecţia şoselelor Pantelimon cu Vergului, odată cu semnarea autorizaţiei de construire”, a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu.

Parcajul subteran va fi construit pe două niveluri, primul subsol, în suprafaţă de 6.782 mp, având prevăzute 185 de locuri de parcare, iar cel de-al doilea nivel, în aceeaşi suprafaţă, va avea 235 de locuri de parcare şi adăpost ALA.

Pentru realizarea noii parcări la intersecţia dintre şoselele Pantelimon şi Vergului, actuala fântână de la capătul tramvaiului 14 va fi mutată în spaţiul din faţa primelor blocuri de la intrarea în Bucureşti. 

Parcarea subterană va fi prevăzută cu sistem de încălzire

Pentru accesul autovehiculelor în parcarea subterană de la intersecţia Pantelimon cu Vergului vor fi amenajate rampe de acces prevăzute cu sisteme de încălzire moderne care vor funcţiona pe timpul iernii pentru siguranţa circulaţiei autoturismelor. În vederea accesului facil la autovehiculele din parcaj, pietonii vor avea la dispoziţie un lift de persoane, două scări rulante şi o scară de beton.

La nivelul solului va fi amenajat terminalul RATB pe o suprafaţă de 3.250 mp ce va fi acoperit cu o copertină metalică care să protejeze de intemperii călătorii bucureşteni care circulă cu mijloacele de transport în comun. La acestea se adaugă o zonă de 440 mp neacoperită ce va fi destinată amenajării spaţiilor verzi, inclusiv peste liniile de tramvai.

De asemenea, o zonă din terminalul RATB va fi rezervată peroanelor pentru microbuze extraurbane pentru deplasarea călătorilor către localităţile limitrofe Capitalei. 

Lucrările de modernizare a Şoselei Pantelimon ar putea fi gata la finele anului 2014

În urmă cu câteva zile, primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a avut o întâlnire cu constructorul care se ocupă de modernizarea şoselelor Pantelimon şi Iancului, firma Tehnologica Radion SA, pentru a prezenta stadiul lucrărilor efectuate în cadrul proiectului comandat de Primăria Capitalei. 

Cu această ocazie, edilul a fost informat despre faptul că în cel mai scurt timp vor fi terminate lucrările de reabilitare a tronsonului cuprins între Bulevardul Biruinţei din oraşul Pantelimon până la complexul comercial Cora. Începerea lucrărilor la următorul tronson, cuprins între complexul Cora şi Strada Ziduri Moşi, este condiţionată de înlocuirea reţelelor de termoficare ale RADET-ului, lucrări ce ar putea întârzia cu mult finalizarea modernizării Şoselei Pantelimon. Din acest motiv, primarul Onţanu a solicitat o altă întâlnire cu conducerea acestei regii, proiectanţii lucrării şi societatea Tehnologica Radion SA pentru a analiza împreună soluţiile de finanţare şi execuţie a lucrărilor respective.

Conform proiectelor tehnice de modernizare a căii rutiere, care are o lungime totală de 4,3 km, în zonele de alei adiacente Şoselei Pantelimon, acolo unde este posibil, trotuarele vor fi reduse, lărgindu-se în acelaşi timp suprafeţele unde vor fi amenajate 930 de locuri de parcare în spic pe două benzi. Aceste modificări vor fi realizate în scopul fluidizării traficului rutier de pe Şoseaua Pantelimon care va fi amenajată cu trei benzi de circulaţie pe sens şi zona rezervată liniilor de tramvai. Va fi interzisă parcarea autovehiculelor la marginea carosabilului şi pe trotuare. În scopul protejării circulaţiei pietonale va fi blocată parcarea autovehiculelor pe trotuare, acestea fiind prevăzute cu stâlpişori de protecţie.

Conform contractului încheiat de Primăria Municipiului Bucureşti şi SC Tehnologica Radion SA, lucrările de reabilitare şi modernizare a Şoselei Pantelimon sunt programate să fie finalizate la sfârşitul anului 2014.

Aşa ar putea arăta Șoseaua Pantelimon la finele lucrărilor de modernizare: 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button