O nouă parcare subterană de aproape 1.000 de locuri, în centrul Capitalei. Unde va fi amplasată

de:
19 sept. 2016
0 Afișari
O nouă parcare subterană de aproape 1.000 de locuri, în centrul Capitalei. Unde va fi amplasată

Proiectul presupune construirea unui parcaj subbteran pe trei niveluri la Piaţa Constituţiei, cu o capacitate de 988 locuri pentru maşini şi 36 de locuri pentru motociclete.

Conform documentului, zona carosabilă va fi ridicată la același nivel cu trotuarul, iar Piața Constituției, zona Mănăstirii Antim și Bd. Unirii vor fi legate printr-un paviment unitar. În Piata Constituției, la nivel suprateran, se va amenaja un spaţiu pietonal, dotat cu mobilier urban specific, dar și o „fântână fog”.

Durata de realizare a investiţiei este de 30 de luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

Amenajarea propusă pentru Piaţa Constituţiei urmăreşte atingerea următoarelor obiective specifice stabilite în concordanţă cu viziunea strategică de dezvoltare locală a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană Zona Centrală a municipiului Bucureşti:

– realizarea unui parcaj subteran pe trei niveluri (988 locuri auto, 36 locuri moto, spaţii tehnice aferente şi spaţii funcţionale pentru utilizatori). Prin construirea parcării subterane se eliberează spaţiul public suprateran de prezenţa agresivă a maşinilor, redând pietonilor întreaga suprafaţă a pieţei

– amenajarea supraterană a spaţiului public şi a circulaţiilor carosabile perimetrale, cu păstrarea nemodificată a conturului trotuarelor şi a spaţiilor plantate. Se va menţine atât funcţiunea de spaţiu public, cât şi cea de spaţiu de evenimente. Amenajările urbanistice, prin pavaje-concept, permit dubla funcţionalitate a pieţei: principal spaţiu de adunare, odihnă şi recreere, cu vizibilitate directă a faţadei principale a Palatului Parlamentului, precum şi utilizarea sa ca spaţiu de desfăşurare a unor evenimente /concerte şi festivaluri de mare amploare”, se menţionează în documentaţia semnată de primarul general Gabriela Firea.

Proiectul de amenajare a parcării subterane din Piaţa Constituţiei poate fi consultat integral, aici.

Proiectul de amenajare a noii parcări subterane a fost inclus în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) a Capitalei, alături de alte proiecte privind revitalizarea centrului Bucureştiului, inclusiv Bulevardul Unirii, Splaiul Independenţei şi Cheiul Dâmbăviţei.

Valoarea totală a investiţiei în parcarea subterană de la Piaţa Constituţiei se ridică la suma de 205.920.000 lei inclusiv TVA (aprox. 45,7 milioane euro), conform idicatorilor tehnico-economici ce vor fi supuşi votului Consiliului General al Municipiului Bucureşti, miercuri, scrie romaniatv.net.

Cookies