O nouă parcare se construiește la Aeroportul Otopeni București. Aici vor fi 662 de noi locuri, dintre care 66 pentru mașinile electrice

08 mai 2024
229 afișări
O nouă parcare se construiește la Aeroportul Otopeni București. Aici vor fi 662 de noi locuri, dintre care 66 pentru mașinile electrice
O nouă parcare se construiește la Aeroportul Otopeni București. Aici vor fi 662 de noi locuri, dintre care 66 pentru mașinile electrice. Foto: Agerpres

Compania Națională Aeroporturi București anunță că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor la o nouă parcare la Aeroportul Otopeni. Parcarea se întinde pe o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați și va avea o capacitate de 662 de locuri, dintre care 66 pentru mașinile electrice.

La Aeroportul Otopeni București se construiește o nouă parcare

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a anunțat, miercuri, 8 mai 2024, că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor la o nouă parcare la Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Aceasta se va întinde pe o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați.

Compania Națională Aeroporturi București continuă procesul de modernizare a infrastructurii și anunță că miercuri, 8 mai 2024, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de construcție a unei noi parcări la Aeroportul Internațional Henri Coandă București, anunță, miercuri, CNAB, potrivit News.ro.

CNAB a spus că investiția vizează lucrări de amploare pe o suprafaţă de 20.265 mp, iar parcarea pentru pasagerii aeroportului va fi una modernă.

De la data începerii lucrărilor, termenul de execuție este de 6 luni. Proiectul prevede realizarea a 662 de noi locuri de parcare, din care 66 vor avea infrastructura necesară pentru încărcarea mașinilor electrice.

Contractul valorează 14.894.588,71 lei, fără TVA, iar lucrările sunt realizate de asocierea SSAB AG – BEMEL AG – SSAB INTERNATIONAL ELECTRIC.

De asemenea, Compania Națională Aeroporturi București a anunțat că deja a început demersurile pentru construirea altor parcări, prin care să fie amenajate 1.600 de noi locuri de parcare. Totodată, CNAB a demarat demersurile și pentru modernizarea și consolidarea parcării etajate de la Sosiri.

Cei care parchează la Sosiri plătesc 10 lei pentru 30 de minute și 20 de lei pentru o oră.

Aeroportul Internațional Henri Coandă București este cel mai mare din România cu un trafic de aproape 15 milioane pasageri în anul 2023.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies