O nouă metodă de înşelăciune, aplicată de un cuplu străin: Cum a rămas fără bani un bătrân de 85 ani

de:
11 aug. 2014
2 Afișari
O nouă metodă de înşelăciune, aplicată de un cuplu străin: Cum a rămas fără bani un bătrân de 85 ani

Din investigaţiile efectuate de poliţiştii bucureşteni a reieşit faptul că, la data de 10 august a.c., cele două persoane de origine străină, i-ar fi solicitat victimei o sumă de bani, sub pretextul că au o rudă internată în spital şi că trebuie să lase persoanei vătămate spre păstrare o altă sumă de bani pentru a fi în siguranţă.

Astfel, persoanele bănuite s-au deplasat împreună cu victima în locuinţa acesteia, unde i-ar fi lăsat suma de 10.000 de dolari, solicitându-i totodată 700 de lei, bani româneşti.

Profitând de neatenţia persoanei vătămate, unul dintre bănuiţi i-ar fi sustras din dormitor un plic ce conţinea suma de 2.900 lei şi 300 euro, părăsind apoi apartamentul.

Cu ocazia cercetării la faţa locului, a fost găsită într-o cutie poştală, situată la parterul scării imobilului unde s-a săvârşit infracţiunea, suma de 80 USD, în bancnote de câte 1 USD, abandonată de cei în cauză, sumă ce fusese folosită pentru a crea impresia de veridicitate a lăsării în custodie persoanei vătămate a celor 10.000 USD.

Totodată, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii Capitalei au depistat un autoturism cu care se deplasau cele două persoane, iar în urma efectuării percheziţiei la autoturismul în cauză, au fost găsite şi ridicate mai multe înscrisuri şi obiecte.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate.

Poliţia Capitalei continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi înşelăciune, cu bănuiţii în stare de reţinere.

Cookies