O nouă metodă de furt din maşini, în parcările mallurilor. Cum şi de cine trebuie să te fereşti.FOTO

de:
27 mart. 2014
2 afișări
O nouă metodă de furt din maşini, în parcările mallurilor. Cum şi de cine trebuie să te fereşti.FOTO

Hoţii profită de aglomeraţia din parcarile din mallurile bucurestene şi se folosesc de o noua metoda pentru a putea intra în maşini. Chiar in timp ce soferul inchide usa, hotul deschide portiera din spate, cea care se vede cat mai putin din unghiul proprietarului care pleaca de langa masina. Astfel, in momentul in care inchizi autoturismul din telecomanda, usa pe care a deschis-o hotul ramane in continuare descuiata, scrie cancan.ro.

Povestea circula deja pe site-urile de socializare, astfel ca bucurestenii se pot pregati pentru astfel de „surprize”.

„Astazi pe la ora 14 am intrat la Mall Baneasa in parcarea subterana. Am vazut un loc gol si am parcat cu spatele pentru a-mi fi mai usor sa ies la plecare. In timp ce parcam, am vazut un barbat care vorbea la telefon de zor, in spate dreapta, la vreo doi metri de masina. Nu l-am bagat in seama crezand ca este de la masina de alaturi. Am iesit din masina, am trantit portiera, dupa care am aruncat o privire in spate (de obicei nu ma mai uit, dar acum nu stiu ce mi-a venit…) si l-am vazut pe respectivul ca se departa de masina mea (pleca de langa usa mea din spate dreapta, in timp ce eu il vazusem ultima data la vreo 2 metri de masina). M-am gandit ca o fi un nebun care s-a apropiat ca sa-mi zgarie portiera (am mai gasit-o zgariata prin parcari). Ducandu-ma sa vad, gasesc usa respectiva deschisa. Barbatul continua sa se prefaca vorbind la telefon (vorbea chiar zgomotos, ca sa nu para ca s-ar ascunde de ceva). Nu mi-a venit sa cred… deci in timp ce eu am trantit portiera mea, el a deschis-o pe cea din spate dreapta, perfect sincronizat. Daca nu vedeam, urma sa inchid din telecomanda si sa plec, dupa care el sa fure linistit ce dorea din masina. La masina mea, daca o usa ramane deschisa, restul se inchid normal, cea deschisa ramanand neblocata. Probabil ca si la alte masini este la fel. In fine, am scos telefonul si am inceput sa-l fotografiez. Cand a vazut ca-l pozez, a fugit prefacandu-se mai departe ca vorbeste la telefon (hot nebun). Am strigat sa stea dar… a fugit. L-am surprins totusi inainte de-a fugi si il pun aici. Poate ca-l veti intalni si voi in parcarile de la supermaket-uri. Va rog sa dati si voi mai departe ca sa afle cat mai multi de aceasta noua metoda de a-ti fura din masina sau mai rau: de a-ti fura masina cu totul! Eu am avut mare noroc ca am fost inspirat sa mai privesc o data inapoi… Bafta si mare grija cand inchideti masina in parcari! Nenorocitii sunt printre noi si toata treaba lor este sa gaseasca metode care noua nici prin cap nu ne trec, pentru a fura.”, a scris un barbat pe internet.

Cei care au citit despre patania bucuresteanului au venit si cu solutii. Unii spun ca alarma cu pager poate fi una dintre ele, pentru că aceasta te anunţă când o portiera ramane deschisa.

De asemenea, un alt sofer a explicat ca la masina lui are o alarma care nu permite deschiderea tuturor usilor, ci doar a celor actionate din inetrior. Astfel, este mult mai greu ca cineva sa incerce sa tina o usa deschisa in timp ce tu armezi masina.

Cookies