O nouă materie opțională a fost introdusă în școli

de:
19 mai 2014
1 Afișari
O nouă materie opțională a fost introdusă în școli

Preşedintele Federaţiei Române de Şah, Sorin-Avram Iacoban, a semnat un protocol de colaborare atât cu Ministerul Educaţiei, cât şi cu Federaţia Mondială de Şah (FIDE), potrivit Agerpres.

La rândul său, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat că, într-o primă fază, programul prin care şahul este introdus în programa şcolară ca materie opţională se va derula în 500 de şcoli, cu precădere din mediul rural, scrie romaniatv.net.

Preşedintele Federaţiei Române de Şah, Sorin-Avram Iacoban, a adăugat că, pentru cele 500 de şcoli, Federaţia şi Ministerul Educaţiei au pregătit o „trusă” care va conţine o tabletă demonstrativă, două manuale pentru cei doi ani de studii şi zece seturi de şah pe şcoală.

Protocolul dintre MEN şi FRS vizează implementarea disciplinei opţionale „Educaţie prin şah” şi formarea şi specializarea cadrelor didactice pentru predarea şahului în şcoală. Documentul precizează că MEN va asigura, prin inspectoratele şcolare şi prin casele corpului didactic, organizarea activităţilor de formare continuă a cadrelor didactice pentru disciplina opţională. La rândul ei, FRS va asigura formatori pentru calificarea cadrelor didactice şi va oferi 500 de truse necesare desfăşurării activităţii în cadrul disciplinei opţionale „Educaţie prin şah”.

Cookies