ȘTIRI

O nouă materie obligatorie ar putea fi introdusă în programa școlară

„Deja am deschis discuţiile cu Ministerul Educaţiei Naţionale în ceea ce s-ar numi introducerea educaţiei sanitare în şcoli. Când spunem introducerea educaţiei sanitare în şcoli, noi spunem mai mult decât s-au repezit unii politicieni să spună: ştiţi că şi acum putem să facem. Sigur că putem să facem, dar putem să facem opţional. Vrem să fie o disciplină obligatorie, astfel încât să ne atingem obiectivul. Cu cât lăsăm lucrurile mai voluntare, cu atât rezultatele vor fi mai mici sau mai îndepărtate. Cu cât le reglementăm mai bine, cu atât putem să le urmărim, să intervenim, să corectăm şi să ne aşteptăm la rezultate corecte, pozitive”, a spus ministrul, cu ocazia Forumului European al Obezităţii, scrie realitatea.net.

Eugen Nicolăescu a adăugat că o altă măsură de îmbunătăţire a stării de sănătate a populaţiei o reprezintă creşterea numărului orelor de sport în învăţământ.

„Deja este o decizie politică luată în sensul de a se majora numărul de ore de educaţie fizică, de la primul an de studiu până la ultimul an din mediul universitar”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button