ESENTIAL

O nouă magistrală de metrou din nordul până în sudul Capitalei

Metrorex a avizat Studiul de Prefezabilitate (SPF) pentru extinderea Magistralei 4 de la Gara de Nord până la Gara Progresu, construcţie estimată la 1,12 miliarde de euro, care ar putea fi terminată în 2028, susţin oficiali Metrorex, citaţi de economica.net.

Studiul de Prefezabilitate aferent Magistralei 4 de metrou: Lac Străuleşti – Gara Progresu, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresu a fost avizat în Consiliul Tehnico-Economic al Metrorex SA în data de 21 mai 2018, a spus Dumitru Şodolescu, directorul general al Metrorex.

Noul tronson ar urma să aibă o lungime de circa 11 kilometri, 14 staţii şi un depou. Linia de metrou care ar lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni a rămas în faza de proiect Oficialii de la Bucureşti au înştiinţat recent Comisia Europeană asupra traseului liniei de metrou Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă, după ce în martie aceasta atrăsese atenţia asupra faptului că ruta nu este practică.

Ca atare, în prezent, Magistrala 6 de metrou este încă în faza de proiect, fiind puţin probabil să fie gata până la Campionatul Euro¬pean de Fotbal din 2020, care va fi găzduit de România.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button