Se pregăteşte o nouă magistrală de metrou

de:
20 oct. 2010
0 Afișari
Se pregăteşte o nouă magistrală de metrou

Conducerea Metrorex SA a anunţat că intenţionează să organizeze procedura de licitaţie pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate în vederea realizării magistralei VII de metrou care leagă zona de Nord-Est a Capitalei de cea de Sud-Vest.

Lungimea tronsonului noii magistrale este de circa 21 de kilometri, numărul probabil al staţiilor fiind de 31 plus un depou. Se estimează că documentaţia şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei să se elaboreze într-un interval de aproximativ 12 luni.

Metrorex operează în prezent cu patru magistrale de metrou, cea mai mare parte a reţelei de transport fiind construită înainte de Revoluţie. În ultimii 20 de ani, lucrările de extindere a metroului bucureştean au avansat în ritm de melc, motivele invocate fiind de cele mai multe ori absenţa finanţării. În anul 2000 a fost dată în funcţiune ultima porţiune, magistrala IV, care are o lungime de numai 3,6 km şi doar patru staţii. Finalizarea lucrărilor la acest tronson, care vizează extinderea lui până la Laromet (Laminorului). Anul trecut a fost inaugurat şi tronsonul Nicolae Grigorescu – Linia de Centură (Anghel Saligny), care are tot patru staţii şi o lungime de 4,75 km. Un alt proiect al Metrorex presupune construirea unei magistralei de metrou de 9 kilometri între Drumul Taberei – Universitate şi Drumul Taberei – Pantelimon care ar urma să fie finalizată în 2015.

Întreaga reţea de metrou din Capitală are o lungime totală de 67 de kilometri, structurată pe 49 de staţii şi trei depouri. „Numărul de garnituri care operează în prezent pe reţea este variabil în funcţie de intervalul orar şi magistrală, între 49 de trenuri la ore de gol de sarcină şi 57 de trenuri la ore de vârf de trafic, cu precizarea că scoaterea sau introducerea în circulaţie a trenurilor se face gradat în funcţie de poziţionarea pe traseu şi locul de garare”, a precizat pentru B365.ro, Gheorghe Udrişte, directorul general al Metrorex SA. Numărul mediu de călători, care aleg să circule cu metroul, depăşeşte 600.000 în zilele lucrătoare.

Cookies