O nouă lovitură de imagine pentru Zelenski: a vorbit LIVE în plenul Parlamentului European: „Nu pot să spun bună dimineața (…) Pentru că pentru unii, această zi nu este bună”

01 mart. 2022
1467 Afișari
O nouă lovitură de imagine pentru Zelenski: a vorbit LIVE în plenul Parlamentului European: „Nu pot să spun bună dimineața (...) Pentru că pentru unii, această zi nu este bună”

În cea de-a 6-a zi de război în Ucraina, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a vorbit LIVE în plenul Parlamentului European, după ce cu o zi înainte a semnat cererea oficială de aderare a țării sale la UE. Invitat să intervină, prin teleconferință, în fața parlamentarilor europeni, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost aplaudat minute în șir de către parlamentarii europeni.

„Nu pot să spun bună dimineața, sau bună ziua, sau bună seara. Pentru că pentru unii, această zi nu este bună. Pentru unii oameni, această zi este ultima”, și-a început discursul președintele Volodimir Zelenski, ținut în fața Parlamentului European. Zelenski le-a cerut parlamenturilor europeni să demonstreze că UE este cu Ucraina unde oamenii plătesc prețul suprem apărându-și libertatea.

”Fără UE, Ucraina va fi singură. Demonstrați că sunteți alături de noi, că nu ne veți lăsa să plecăm. Demonstrați că sunteți cu adevărat europeni și că viața va învinge moartea, iar lumina va învinge întunericul”, a declarat Zelenski în fața eurodeputaților, emoționat, dar pe un ton calm.

VIDEO: Dezbaterea din Parlamentul European

Legislativul european s-a reunit marți în sesiune plenară extraordinară pentru a dezbate invazia Rusiei în Ucraina și noi măsuri de susținere.

Parlamentul European va adopta, marți, o rezoluție în 46 de puncte, în care condamnă agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, cere oprirea imediată a activităților militare și retragerea trupelor rusești de pe teritoriul ucrainean, precum și reluarea dialogului diplomatic.

„Noi suntem puternici. Suntem ucraineni”

Vizibil emoționat, Zelenski a subliniat că ucrainenii sunt puternici și luptă pentru pământul lor. ”Ucrainenii sunt incredibili. Nimeni nu va intra și nu va interveni în țara noastră. Nimeni nu ne va distruge. Noi suntem puternici. Suntem ucraineni”, a completat președintele Ucrainei, în Parlamentul European.

Zelenski a declarat anterior, într-un mesaj video postat pe Facebook, că protejarea capitalei țării, Kiev, este prioritară în acest moment. „Harkov și Kiev sunt în prezent cele mai importante ținte pentru Rusia. Ei (rușii – n.red.) se îndreaptă spre capitala noastră, precum și spre Harkov. Kievul este special. Dacă protejăm Kievul, vom proteja țara. Aceasta este inima țării noastre. Și trebuie să bată în continuare. Și va continua să bată”, a spus el, potrivit CNN.

Totodată, Zelensky a descris atacul de marți asupra pieței centrale din Harkov drept un act de teroare.

Atacurile asupra civililor și clădirilor rezidențiale continuă în Ucraina în a șasea zi de război și sute de oameni își pierd viața în timpul bombardamentelor.

Citește și:

Președintele Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. „Soldaţii noştri nu luptă doar pentru ţara noastră, luptă pentru toată Europa”

Zelenski: „Sunt recunoscător României pentru contribuția la apărarea țării noastre. Și îi mulțumesc lui Iohannis pentru suportul aderării Ucrainei la UE”

Copii ucraineni dormind într-un subsol din Harkov, oraș lovit de rachete. Imagine din timpul atacului dezlănțuit de Rusia

Cookies