O nouă linie de metrou ușor, după modelul tramvaiului 41, va lega două mari cartiere, Pantelimon și Titan, de zona de business Pipera

01 nov. 2022
61443 afișări
O nouă linie de metrou ușor, după modelul tramvaiului 41, va lega două mari cartiere, Pantelimon și Titan, de zona de business Pipera
FOTO: Agerpres

Tramvaiul care se va construi în nord-estul Capitalei, și va face legătura între cele 2 mari cartiere, Pantelimon și Titan, și zona de business Pipera, va fi de timpul metrou ușor, spune primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu.

El precizează că știe că bucureştenii au o imagine proastă despre tramvai, pentru că au văzut prea multe tramvaie vechi şi prea multe şine neîntreţinute.

”Acesta însă va fi un traseu modern, pe modelul liniei 41, de metrou uşor. 12,2 km de linie de tramvai nouă, pe lângă linia existentă, care va fi modernizată.”, menționează primarul.

Când se speră să înceapă execuția

CGMB a adoptat ieri hotârârea prin care Sectorul 2 va finanța Studiul de Fezabilitate pentru realizarea acestui tramvai, pe care administrația lui Radu Mihaiu o ceruse de la începutul anului.

Tramvaiul leagă 2 cartiere-dormitor, după cum le numește primarul Radu Mihaiu, (Pantelimon şi Titan) de cartierul de business al României, Pipera. ”Asta înseamnă că se va putea ajunge în 30 de minute, fără maşină, fără poluare de acasă la muncă şi de la muncă acasă.”, mai spune edilul Sectorului 2.

Mii de oameni vor putea astfel să îşi lase maşina acasă (sau şi mai bine, să renunțe la ea), în loc să aglomereze traficul, o oră dus – o oră întors, zilnic, consideră Radu Mihaiu.

Sectorul 2 țintește să aibă gata acest SF anul viitor, și în 2024 să se apuce de execuţie.

Îți recomandăm și:

Cookies