O nouă linie de autobuz apare în București. Pe ce traseu va circula

13 ian. 2022
1418 Afișari
O nouă linie de autobuz apare în București. Pe ce traseu va circula
O nouă linie de autobuz apare în București. Pe ce traseu va circula. Sursa foto: Playtech

Traseul mijloacelor de transport în comun STB se modifică de sâmbătă 15 ianuarie, când este introdusă în Capitală o nouă linie de autobuz care va circula în nordul Bucureștiului, făcând legătura între cartierele Henri Coandă și Andronache.

Potrivit Primăriei Municipiului București, noua linie de transport rezultă din unificarea a două linii deja existente, și anume linia 231 și linia 343. Denumită linia 343, aceasta a fost realizată pentru a asigura interconectivitatea cu alte mijloace de transport în comun care funcționează în zonă. Printre acestea se numără linia de tramvai 21 dar și stațiile de metrou Aurel Vlaicu și Aviatorilor, potrivit Mediafax.

Ce traseu va parcurge linia 343

Mai mult, autobuzele liniei 343 vor circula între terminalele „Fundeni” şi „Cartier Henri Coandă”, pe traseul următor: de la terminalul „Fundeni” până la intersecţia Şoselei Fundeni cu Şoseaua Colentina traseul este identic cu cel al liniei 343, apoi pe strada Gherghiţei, din Cartierul Andronache. De aici, traseul noii linii se va desfășura, în ordine, pe Strada Fabrica de Glucoză, Calea Floreasca, strada Radu Beller, Piaţa Dorobanţi, Calea Dorobanţi, Bulevardul Aviatorilor, Şoseaua Pipera, Strada Câmpul Pipera și în cele din urmă terminal „Cartier Henri Coandă”. La întoarcere, pe sensul opus, traseul rămâne același.

De asemenea, autobuzele vor opri în stația Strada Gherghiței, stație nou înființată de autorități special pentru această modificare de traseu.

Potrivit reprezentanților Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (TPBI), înființarea acestei linii are ca scop îmbunătățirea transportului în comun prin metode de extindere a rețelei STB.

Alte doi nouă stații vor fi folosite de pe 15 ianuarie

Nu în ultimul rând, STB a înființat două stații noi de autobuz care vor fi incluse în circuitul mijloacelor de transport începând de sâmbătă, 15 ianuarie.

Este vorba despre stația „Complex Comercial”, situată pe Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești, pe ambele sensuri de circulație, unde vor opri autobuzele liniilor 205 și 261, și stația „Danny Huwe”, unde vor opri autobuzele liniilor 137, 610, N110 și N610 vor opri în stația „Danny Huwe”, în comun cu vehiculele liniei 139, situată pe Bulevardul Geniului, pe sensul spre Bulevardul Timișoara. Această măsură a fost luată pentru a facilita transbordarea călătorilor.

 

Cookies