Transport electric în București: o nouă licitație pentru achiziția a 100 de troleibuze, lansată de Primăria Capitalei

12 iul. 2022
901 afișări
Transport electric în București: o nouă licitație pentru achiziția a 100 de troleibuze, lansată de Primăria Capitalei

Primăria Municipiului București va lansa în SEAP documentația pentru achiziția a 100 troleibuze pentru care există finanțare nerambursabilă din Fondul de Mediu, a anunțat marți primarul general Nicușor Dan.

Cele 100 de troleibuze noi vor fi achiziționate suplimentar față de cele 22 de troleibuze finanțate prin PNRR.

Valoarea estimată totală a acestui proiect este de 273,109 milioane de lei fără TVA, finanțarea provenind din veniturile Fondului de Mediu obținute din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, conform datelor puse la dispozitie de primarul general Nicușor Dan.

Cele 100 de troleibuze noi, din gama de 12 m, vor avea podeaua complet coborâtă, spațiu destinat cărucioarelor pentru persoane cu dizabilități, computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS, sistem de informare audio-video, aer condiționat și au o autonomie minimă de 20 de km.

Garanția funcționării este de minimum 300.000 km de la data punerii în exploatare sau minimum 5 ani pentru troleibuz în ansamblu și pentru toate componentele acestuia, inclusiv întreținerea planificată, consumabilele și manopera efectuată în această perioadă.

Reluarea licitației vine la aproape doi ani după ce muncipalitatea a reziliat contractul semnat inițial cu firma turcească Bozankaya, întrucât aceasta nu are certificat de omologare pentru troleibuzele pe care le-a prezentat în oferta sa, informa Libertatea. Fără certificatul de omologare, vehiculele nu pot circula pe drumurile publice.

Îți mai recomandăm și:

Cookies