SMART CITY

O nouă grădiniţă pentru 240 de copii, în Sectorul 6. CUM ARATĂ acum şi cum va arăta la final RANDARE

Noua grădiniţă de stat va beneficia de dotări peste cele ale unităţilor de învăţământ private.

„Această grădiniță va primi 240 de copii, va crea peste 40 de noi locuri de muncă și maxim în două luni și jumătate, va fi finalizată. Sunt mai puțin de zece luni de când a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor, iar în acest moment avem deja realizat 85% din Grădinița Albina. Condițiile pe care le vom oferi copiilor sunt mult peste cele din grădinițele private, vom avea aici dotări și echipamente de ultimă generație”, a spus primarul Gabriel Mutu.

Pentru realizarea acestui obiectiv de investiții, a cărui valoare totală este de 14.408.117 de lei, Sectorul 6 al Municipiului București a fost depus un proiect la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și a primit o finanțare de 10.565.100 de lei, diferența de 3.843.017 de lei fiind suportată din bugetul local.

Clădirea are subsol cu adăpost de apărare civilă, parter și două etaje, pardoseala este antibacteriană (tarkett), iar finisajele, dotările și mobilierul sunt de cea mai bună calitate.

Grădiniţa „Albina” este situată în Strada Rușețu nr. 17 din Cartierul Giulești.

CITEŞTE ŞI Grădiniţe şi after-school-uri cu zero pierderi energetice, în Sectorul 6. CINE le construieşte

Opţionalele la grădiniţă, plătite de Primăria Sector 6

Condiţiile în care învaţă copiii în şcolile şi grădiniţele Sectorului 6 reprezintă una priorităţile administraţiei locale. Recent, edilul Mutu a anunţat că Primăria a preluat costurile privind finanţarea opţionalelor în grădiniţe. 

În plus, în Sectorul 6, 6700 de elevi, din 23 de unități de învățământ mănâncă zilnic, gratuit, un prânz cald, în cadrul proiectului „Şcoală după şcoală”.

Burse duble pentru elevii Sectorului 6, în 2020

De asemenea, potrivit proiectului de buget 2020, bursele elevilor din Sectorul 6 ar urma să se dubleze, la propunerea edilului Gabriel Mutu. 

„La această primă dezbatere pe tema Proiectului de Buget pentru anul 2020, la fel ca și la întâlnirea de lucru pe care am avut-o acum două zile cu membrii Consiliului Local al Sectorului 6, am așteptat să primim cât mai multe propuneri de îmbunătăţitre a proiectului. Pntru că ele nu au venit din altă parte, le-am anunțat tot eu: am solicitat suplimentarea bugetului de investiții cu 10 milioane de lei pentru construirea unui parc nou, în Prelungirea Ghencea, zona fostelor Sere Militari și am propus dublarea burselor elevilor Sectorului 6. Sunt două proiecte pe care le voi susține și la a doua rundă de dezbateri pe buget și înaintea votului consilierilor locali.

Precizez că pentru 2020, Sectorul 6 înregistrează deficit zero, la data de astăzi neavând datorii neachitate. Totodată, prioritatea noastră numărul unu rămân investițiile în sector, în condițiile în care estimăm că veniturile încasate la bugetul local din taxe și impozite vor crește cu peste 7,3%.

Concret, valoarea finală a bugetului consolidat al Sectorului 6, propus pentru anul 2020, provenit din surse interne și externe, este de peste 1 miliard de lei”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu la prima rundă a dezbaterilor publice privind proiectul de buget 2020. DETALII, AICI. 

BUGET 2020 Sectorul 6. Potrivit proiectului de hotărâre de Consiliu Local Sector 6 privind aprobarea bugetului din acest an, bugetul general consolidat de cheltuieli pe anul 2020 al Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti este în cuantum de 1.667454 mii lei, cu următoarea componenţă:
– Bugetul local în sumă de 1.054.696 mii lei,
– Bugetul instituţiilor finanţate din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul local în sumă de 123.006 mii lei,
– Bugetul creditelor interne în sumă de 219.114 mii lei,
– Bugetul creditelor externe în sumă de 270.638 mii lei.

BUGET 2020 Sectorul 6. DOCUMENTUL poate fi consultat integral, aici. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button