O nouă grădină urbană ar putea fi realizată în cartierul Andronache din București. PS2: Hotărârea pentru realizarea studiului de fezabilitate a fost aprobată

19 iul. 2023
1083 Afișari
O nouă grădină urbană ar putea fi realizată în cartierul Andronache din București. PS2: Hotărârea pentru realizarea studiului de fezabilitate a fost aprobată
O nouă grădină urbană ar putea fi realizată în cartierul Andronache din București. PS2: Hotărârea pentru realizarea studiului de fezabilitate a fost aprobată | Sursă foto: Facebook-Primăria Sectorului 2

Primăria Sectorului 2 le transmite cetățenilor că dorește să realizeze o grădină urbană, cu loc de joacă pentru copii, pe Strada Periș. Au fost deja începute demersurile pentru exproprierea terenului necesar spațiului verde.

O nouă grădină urbană ar putea fi realizată în cartierul Andronache

Administrația publică din Sectorul 2 a transmis că este nevoie de mai multe spații verzi în cartierele Andronache și Ion Creangă. Astfel că, pentru a remedia această problemă, PS2 a anunțat că va realiza o nouă gradină urbană.

Spațiul verde se va afla pe Strada Periș numărul 6A, în cartierul Andronache. Aceasta va dispune de:

  • Loc de joacă pentru copii,
  • Spații verzi,
  • Zone de odihnă și relaxare.

Pentru realizarea grădinii urbane, Primăria a început demersurile pentru exproprierea unui teren ce are o suprafață de 769 de metri pătrați.

Terenul se află în proprietate privată. În prezent acesta este neutilizat și are un aspect neîngrijit.

Investiția în această nouă grădină urbană este esențială în contextul în care în proximitate nu prea există locuri de joacă pentru copii sau spații pentru recreere, odihnă. Cele mai apropiate parcuri sunt Parcul Ion Creangă şi Parcul Motodrom, situate la distanțe relativ mari de parcurs pe jos.

Te-ar mai putea interesa și: 

S-a aprobat hotărârea pentru realizarea studiului de fezabilitate

Primăria Sectorului 2 a informat că, până la acest moment, a fost aprobat proiectul de hotărâre pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru acest obiectiv de investiții. Este un pas important în procesul de expropriere.

Pe lângă obținerea terenului, pentru realizare grădinii urbane sunt necesare lucrări de:

  • Igienizare teren,
  • Realizarea unui sistem de irigat,
  • Realizarea de alei pietonale, loc de joacă pentru copii, zonă sport calisthenics,
  • Plantarea de arbuști, flori și alte plante,
  • Montare de mobilier urban (bănci, cișmele, coșuri de gunoi, mese de șah, mese de ping-pong, etc.),
  • Realizarea unui sistem de iluminat cu led,
  • Realizarea unui gard perimetral de protecție.

Aceasta este doar una din cele cinci astfel de grădini pe care Primăria S2 dorește să le realizeze. Celelalte se vor afla pe străzile: Dinu Vintilă, Cumpenei, Tușnad și Nicolae Zamfir.

Cookies