ARHIVA B365

O nouă explozie lângă o secţie de poliţie din Turcia. Trei persoane au murit, 50 au fost rănite

Explozia are loc la doar o zi după un atac cu maşină-capcană asupra unei secţii de poliţie din provincia Van, situată în apropiere de frontiera iraniană, care a lăsat în urmă trei morţi şi 40 de răniţi, scrie news.ro.

Imaginile surprinse de jurnaliştii turci arată un nor gros de fum, care se ridică deasupra zonei unde a avut loc deflagraţia. Însă, autorităţile turce susţin că militanţii kurzi din PKK sunt în spatele acestui atac.

Se pare că explozia s-a produs al ora locală 9.20 ca urmare a unei maşini-capcană, a cărei forţă a reuşit să distrugă întreaga faţadă a secţiei de poliţie din Elazig.

Deşi Turcia a fost marcată în ultimele luni de ciocniri violente între forţele de securitate turce şi militanţii kurzi, localitatea Elazig nu a fost zguduită până în acest moment de violenţe.

Explozia are loc la doar o zi după un atac cu maşină-capcană asupra unei secţii de poliţie din provincia Van, situată în apropiere de frontiera iraniană şi locuită în special de către minoritatea kurdă. Autorităţile turce au anunţat că în urma deflagraţiei trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 40 au fost rănite. Nicio grupare nu a revendicat până în acest moment atacul. Deşi, militanţii kurzi vizează adeseori secţii de poliţie sau avanposturi izolate ale forţelor de securitate turce.

Turcia, stat membru NATO, se confruntă cu numeroase ameninţări. Ca membru al unei coaliţii conduse de Statele Unite se luptă cu Statul Islamic în Siria şi Irak. Însă, Erdoga a declarat război şi militanţilor PKK din sud-estul ţării, după ce un armistiţiu care a durat doi ani şi jumătate a eşuat în iulie 2015, ceea ce a dus la cele mai sângeroase violenţe între cele două tabere din anii ’90 încoace.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button