O nouă etapă a lucrărilor la Autostrada de Centură a Bucureștiului. Circulație închisă pe A2, timp de 4 nopți

17 mai 2022
771 Afișari
O nouă etapă a lucrărilor la Autostrada de Centură a Bucureștiului. Circulație închisă pe A2, timp de 4 nopți
O nouă etapă a lucrărilor la Autostrada de Centură a Bucureștiului. Circulație închisă pe A2, timp de 4 nopți. Sursa foto: Captură video/ Facebook - Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor a anunțat o nouă etapă a lucrărilor la Autostrada de Centură a Bucureștiului. Sorin Grindeanu transmite că au început să fie montate primele grinzi ale secțiunii centrale a pasajului principal al Autostrăzii de Centură A0 a Capitalei peste A2. Astfel, circulația va fi închisă pe A2, vreme de 4 nopți consecutiv.

O nouă etapă a lucrărilor la Autostrada de Centură a Bucureștiului

Sorin Grindeanu a anunțat pe pagina de Facebook că în noaptea de luni spre marți au fost montate primele grinzi ale secțiunii centrale a pasajului principal al A0 Sud peste A2.

Grinzile au fost puse pe poziție cu ajutorul unei macarale de 250 de tone.

Secțiunea centrală a pasajului este alcătuită din 6 perechi de grinzi metalice. Acestea au o lungime de 36 de metri și au aproximativ greutatea de 40 de tone.

„Grinzile sunt confecționate în România de o companie românească”, transmite ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu pe Facebook.

Circulație închisă pe A2, timp de 4 nopți

Aceste lucrări sunt programate să dureze 4 nopți consecutiv, în perioada 16 mai-20 mai 2022. În această perioadă, circulația va fi închisă pe ambele sensuri ale A2, între orele 22:00-05:00.

Și săptămâna trecută s-a lucrat, spune Grindeanu: a fost montat eșafodajul necesar sprijinirii grinzilor secțiunii centrale până la fixarea definitivă a acestora pe poziție.

De asemenea, acum două săptămâni s-au montat 24 de grinzi metalice ale celor două deschideri din partățile laterale ale pasajului.

Până la începutul lunii iunie urmează să fie finalizate toate operațiunile de fixare pe poziție și de tratare anticorozivă a elementelor tablierului metalic.

Pentru structurile construite pe loturile 1 și 2 ale Autostrăzii de Centură A0 Sud a Bucureștiului se vor monta în total 1.460 de grinzi metalice și de beton.

„Lucrările pe ambele loturi se desfășoară conform graficului înaintat de constructorul turc”, anunță Sorin Grindeanu.

Lotul 1: segmentul de drum Glina – Vidra (16,93 km) stadiul fizic este de 36,77%.
Lotul 2: segmentul de drum Vidra – Bragadiru (16,30 km), stadiul fizic este de 55,71%.

Teoretic, cele două loturi ar trebui finalizate în 2023.

Finanțarea construcției Autostrăzii de Centură București este prin POIM (Programul Operational Infrastructura Mare) 2014-2021.

Cookies